CHP Manisa il yönetimi Cumhuriyet Meydanı’nda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı için alternatif kutlama yaptı. Sultan Camii önünde başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son buldu. 

Chp’den Manisa’da Alternatif Kutlama (21)

Katılımın yoğun olduğu yürüyüşe Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ile Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay da katıldı. 

Chp’den Manisa’da Alternatif Kutlama (14)

Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardında, Milli Egemenlik Anıtı’na çelenk bırakıldı. Çelenk sunma törenine Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban da katılım gösterdi. 

Chp’den Manisa’da Alternatif Kutlama (19)

“Bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yaktı”

Törende konuşan CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, 

“104 yıl önce bugün egemenlik bir kişinin iradesinden alıp, ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ denilerek halkın iradesine verildi. 104 yıl önce bugün halk kendi iradesi ile kendi kaderini tayin edebilme hakkına sahip oldu. 104 yıl önce bugün halk karanlığa ve o karanlığa uşaklık edenlere karşı bağımsızlık mücadelesinin meşalesini yaktı. 104 yıl önce bu halk bir liderin, bir kurtarıcının önderliğinde kurtuluşunun, bağımsızlığının kararlarını kendi iradesi ile vermek için Ankara’da bir meclis çatısı altında bir araya geldi. İşte o lider, yol gösterici ‘Özgürlük ve bağımsızlık benim karakterimdir’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’tür.  Saygı ve minnetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Chp’den Manisa’da Alternatif Kutlama (15)

1Chp’den Manisa’da Alternatif Kutlama (1)

1Chp’den Manisa’da Alternatif Kutlama (8)

Kula ve Selendi'de ‘Orman Benim’ etkinliği düzenlendi Kula ve Selendi'de ‘Orman Benim’ etkinliği düzenlendi

1Chp’den Manisa’da Alternatif Kutlama (6)

1Chp’den Manisa’da Alternatif Kutlama (5)

1Chp’den Manisa’da Alternatif Kutlama (4)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK