CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, Manisa’nın en önemli sorunlarından biri olan ve uzun süredir bitirilemeyen 30 kilometre uzunluğundaki Turgutlu-Manisa yoluna dikkat çekti.

Bitirilemeyen yoldaki güvelik sorununu vurgulayan Başevirgen, 

“Yapımına Manisa Otogarı’nın önünden başlanan 30 kilometrelik Turgutlu-Manisa Yolu uzun süredir tamamlanamadı. Geçen sürede sadece 8-10 kilometrelik kısmı bitirilebilen bu yol sık sık tek şeride düşüyor. İş kamyonlarının oluşu ve yolun tek şeride düşmesi vatandaşlarımızın güvenliğini de tehlikeye atıyor” şeklinde konuştu.

Yolun yapımı çok yavaş ilerliyor

Başevirgen, yaptığı konuşmayı şu sözlerle sonlandırdı:

Sarıgöl'de 35 adak kurban kesildi Sarıgöl'de 35 adak kurban kesildi

“Karayolları Genel Müdürlüğü’ne soruyoruz, 30 kilometrelik bu yol yapımının ağır bir şekilde ilerlemesinin, bir türlü bitirilememesinin sebebi nedir? Yolun bitiriliş tarihinin ertelendiği her gün yurttaşlarımız bu problemli yolda çile çekmeye devam ediyor. Her fırsatta yaptıkları duble yollarla, otoyollarla, köprülerle övünenler, Turgutlu-Manisa arasındaki 30 kilometrelik yolun 10 kilometresini bile bitirebilmiş değil. Bu yolu bir an önce bitirin ve vatandaşlarımızı bu çileden kurtarın.”

Muhabir: HABER MERKEZİ