Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, Salihli’de bu yıl sulama ücretlerinin 351 TL'ye çıkartılmasına sert çıktı. 

 Başevirgen, yaptığı açıklamada,

AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan geçmiş olsun mesajı AK Partili Yenişehirlioğlu'ndan geçmiş olsun mesajı

“Salihli ilçemizde çiftçilerimizden alınan dekar başına sulama ücretine akla, mantığa sığmayacak bir zam geldi. Çiftçilerimiz için hayat kaynağı olan suya gelen bu zam kabul edilemez. Sulama ücretinin yine en az yüzde 50’sine devlet desteği verilmeli ve ödemeler hasat sonrasında yapılmalıdır” dedi.

Yüksek girdi maliyetleri altında ezilen çiftçinin sulama ücretlerine gelen zamla bir darbe  dagha gördüğünü dile getiren Başevirgen,

“Salihli ilçemizde, çiftçilerimizden alınan dekar başına sulama ücretine akla, mantığa sığmayacak bir zam geldi. Geçtiğimiz yıl 100 lirası devlet desteği olan 200 liralık sulama ücreti, bu yıl devlet desteksiz 351 liraya yükseltildi” iadelerine yer verdi. 

Üreticilerin zammı telefonlarına gelen bir mesajla öğrendiğini anlatan Başevirgen,  sözlerine şöyle devam etti:

"Ödemelerin bayram öncesinde ve peşin olarak istendiğini ifade etti. Başevirgen, “Çiftçi ürününü hasat etmeden, bu parayı nasıl ödesin? Çiftçilerimiz için hayat kaynağı olan suya gelen bu zam kabul edilemez. Sulama ücretinin yine en az yüzde 50’sine devlet desteği verilmeli ve ödemeler hasat sonrasında yapılmalıdır.” 

Muhabir: RESULENUR KANTAR