Yerel seçimlerin ardından ilk değerlendirme toplantısını düzenleyen CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Manisa Büyükşehir ve 14 ilçede elde edilen başarının adımlarını anlattı. CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ile Bekir Başevirgen ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek de önemli açıklamalara imza attı. 

Manisa Valiliği önünde arabanın tekerleğinden yılan çıktı Manisa Valiliği önünde arabanın tekerleğinden yılan çıktı

"Manisa'da da birinci parti olduk"

CHP Manisa İl Başkanlığı'nda düzenlediği basın toplantısına CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu ve Bekir Başevirgen ile Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek de katıldı. 
Özalper konuşmasında Manisa'da tarih yazdıklarını ifade ederek,

"Ülkemiz, Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarih yazdığı 31 Mart 2024 yerel seçimlerini geride bıraktı. Hem Türkiye, hem de güzel şehrimiz Manisa, partimize büyük bir destek verdi. Türkiye'de de, Manisa'da da birinci parti olduk.  Manisa'da Büyükşehir ile birlikte 14 ilçe belediyesini kazandık. 'Martın sonu bahar' demiştik, hem Türkiye'ye hem Manisa'ya çiçek açtırdık, baharı getirdik. Manisa'nın öz evladı Genel Başkanımız sayın Özgür Özel'e, birbirinden değerli Belediye Başkanlarımıza ve bizlere sahip çıkan tüm Manisalılara teşekkür ediyorum.  Yerel seçim süreci başladığında birçok kez, 'CHP Manisa'da Büyükşehir ile kimsenin hayal edemeyeceği ilçeleri kazanacak' demiştim. Dediğimiz gibi de oldu. Manisalılar Büyükşehir Belediyesi'ni rekor bir oyla Ferdi Zeyrek başkanımıza teslim etti. Merkez ilçe belediyelerini kazandık. Hem Yunusemre'de, hem de Şehzadeler'de seçim yarışını başarıyla tamamladık. Manisa'ya ilk kadın belediye başkanını kazandırdık. Akhisar, Turgutlu ve Alaşehir'de 2. dönem için aday olan belediye başkanlarımız güven tazeledi. Salihli, Soma, Kırkağaç, Gördes, Köprübaşı, Kula, Gölmarmara, Sarıgöl ve Ahmetli ilçelerini halkçı belediye başkanlarına kavuşturduk" dedi.

Chp'li İlksen Özalper Türkiye'de De, Manisa'da Da Birinci Parti Olduk (2)

“Manisa'yı birlikte ayağa kaldırma vakti”

Manisa Büyükşehir ve 14 ilçede de belediye meclis üyeliklerinde çoğunluğu sağladıklarını ifade eden Özalper,

“Seçim sürecinin başladığı andan itibaren sahada gördüğümüz en büyük istek değişimdi. Halkın içinde olmayanlar bu değişim arzusunu dile getirdiğimizde bizlerle dalga geçmeye çalıştı. Hem Türkiye'de, hem de Manisa'da saltanat devri sona erdi. Şimdiyse vakit, var gücümüzle çalışma ve Manisa'yı birlikte ayağa kaldırma vakti. Mazbata ve devir teslim törenlerinin tamamlanmasının ardından Belediye Başkanlarımız, sorunları çözmek için dur durak bilmeden çalışacak. Biz de örgütümüzle birlikte sahada ve halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz” dedi. 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK