Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, partisinin Manisa İl Başkanlığı binasında düzenlenen toplantıda seçim sonrası yaşanan gelişmelerle ilgili dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Toplantıya, CHP Manisa Milletvekilleri Ahmet Vehbi Balırlıoğlu, Bekir Başevirgen, CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, ve diğer partiler katıldı. 

Sarıgöl emniyetinden öğrencilere trafik bilgilendirmesi Sarıgöl emniyetinden öğrencilere trafik bilgilendirmesi

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde Neler Oluyor  (2)

“İmza atmayınca görevlerinden alındılar”

Toplantıda konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, şu an Büyükşehir Belediyesinde yaşanan gelişmeleri aktardı. Zeyrek,

“Geçen cuma 300 milyon TL'lik bir ödeme yapıldı. Onun önüne geçemedik. Ama pazartesi günü Cengiz Ergün ve ekibi tarafından 480 milyon TL’lik Manisa Büyükşehir Belediyesi'nden bir ödeme yapılmak istendi. Beş yıl boyunca belediyeye arada uğrayan Cengiz Ergün saat on buçukta belediye binasına girdi ve böyle bir talimat verdi. Bu talimatın doğruluğu ve haklılığının olmadığını düşünen oradaki mali İşler Daire Başkanlığı ve ekibi gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu karara imza atmadılar. Dik duruş gösterdiler. Öğleden sonra saat üç gibi Cengiz Ergün kendilerini oraya çağırdı ve bu talimata imza atmalarını söyledi. Kendileri imza atmayınca görevlerinden alındılar. Daha sonrasında beni de aradılar. Tabii insanlar işlerinden oluyor, ekmeğinden oluyor. Dedim ki siz doğru bir duruş sergilediniz. Daha sonra aynı birimden olan dört kişiye aynı talimat gitti. Dediler ki buna imza atın. 600 milyon lira da bankadan başka hesaplara aktarmak isteniyor. Bu hesapların karşılığında faturalar vardır. Yoktur. Bu faturalar reeldir, değildir. Bunlar hakkında bir şey söylemiyorum. Çünkü görmedim. Ve o dört arkadaşımız da kabul etmedi görevi. Dedi ki ben buna imza atmam. Onların duruşları için de teşekkür ediyorum. Ve bugün muhasebe birimindeki hiçbir kimse ise gitmedi” dedi. 

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde Neler Oluyor (3)

"İmza attırmaya çalışıyorlar"

Seçim sonrası alacaklıların sıraya mı girdi diye soran Zeyrek,

“Bu alacaklı kişiler, kaç aydır bekliyor onu da bilmiyorum ama iki gün daha bekleyebilirler. Bu talimatın ödenmesi için şu anda başka yollar deniyorlar. Başka birimlerdeki arkadaşları muhasebe birimine görev ataması yaparak onlara imza attırmaya çalışıyorlar. Ve bana bu konuda birçok telefon geliyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi halkın parasıdır. Şahsi parası değildir. Buradan bir kuruşa bile çıkış onayı verirseniz bunun hesabını hukukta yarın adliyede sizlerle görürüm dedim Gerçekten de bunun takipçisi olacağından kimsenin en ufak bir şüphesi olmasın. Ve bu sabah itibariyle Manisa Cumhuriyet Başsavcılığına ihbarda bulundum. Bu benim şahsi param değildir. Ilk günden beri aynı şeyi söylüyoruz Halkımın parasını kendi paramdan daha değerli. Kendi paramdan daha çok koruyacağım. Çünkü orada bir buçuk milyon insanın vebali var. Bundan sonra da atacağım her imzada o vebali düşünerek davranacağım. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı var.Ben bu tutanağa bu ödeme emrini imza atmayan, dik duran, gerekirse işinden olmayı bile göze alan arkadaşlarıma buradan tekrardan teşekkür ediyorum” dedi. 

“Hukuk mücadelesi vermeye devam edeceğim”

Zeyrek,

“Bu kadar aciliyeti olan 600 milyon lirayı illa ki bugün göndermek isteyen zihniyetle ben yarın hukuk mücadelesi vermeye devam edeceğim. Yalnızca bugün için değil geçmişe dönük bütün dosyalarını inceledim. Ve bu dosyalarda çıkabilecek en ufak bir haksızlıkta ve yapılan herhangi bir kusur varsa bunların da hepsinin bir mücadelesini vereceğinden kimsenin şüphesi olmasın. Halkımın parasını koruyacağım. Onların yanında duracağım. Bundan sonraki her hizmette de onları gözeterek hizmet edeceğiz. Bugün hala bu saat oldu. İmza attırabilecek birilerini arıyormuş. yarıyormuş. Bu tutanağı bütün bankalara gönderdik. Banka müdürlerinde buluştum. Dedim ki yapabileceğiniz ne varsa yapın. Geçen cuma yapılan ödemenin faturalarını bilmiyorum. Eğer orada da bir husus varsa onun da hukuken takipçisi olacağım. Artık Manisa’ya Hz. Ömer Adaleti gelecek. Bunu kimse unutmayacak” diye konuştu. 

"Yağma işlemi başladı, bu yağma işlemini durdurduk"

Son olarak seçim akşamı yaşanan gelişmeleri de paylaşan Zeyrek, sözlerine şöyle devam etti: 

“Şimdi öncelikle önce büyükşehir belediyesindeki hareketlilik vardı. Pazar akşamı oradan kutular çıkarılmış. Bunların hepsinin fotoğrafları, belgeleri bizde var. Kişilerin de bilgi fotoğrafları, belgeleri var. Çatı katında klasörlerin yakıldığı durumu da var. Gördes'te değil bu söylediğimiz olay. Birçok ilçelerde hatta Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin şantiyelerinde de yaşanıyor. Şu anda şantiyede olan hakim olduğumuz Akhisar Turgutlu Alaşehir'de zaten şantiyelere müdahale ettik. Çünkü orada bir yağma işlemi başlamıştır bu yağma işlemini durdurduk. Oraları koruyoruz. Ama diğer ilçelerde müdahale edebileceğim şeylere müdahale edebiliyorum.”

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK