Son derece narin olan bu meyveyi özenle toplayıp kasalara yerleştiren üreticiler çileğin kilosunu 9-10 lira arasında satışa sundu. Çileğin kilosunun 9-10 lira arasında satıldığını dile getiren Rahmi Özcan, hasadın yoğunlaşması ile birlikte başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illere gönderdiklerini ifade etti.

Manisa’nın en küçük ilçelerinden biri olan Köprübaşı’nda 1999 yılında devlet desteği ile 400 metrekarelik bir alanda çilek üretimi başladı. Zamanla üretici sayısı çoğaldı, Köprübaşı çileği aromasıyla ünlendi. 6 bin 500 dekar alanda 20 bin ton çilek üretilmeye başlandı. Çiftçi geçim kaynağı olan çilekte uzmanlaştı, Köprübaşı çileği önce marka tescilini ardından 2021 yılı sonunda da coğrafi işaretini aldı. Yaklaşık 13 bin nüfuslu ilçe çilekten yıl boyunca 150 milyon liraya yaklaşan gelir elde etmeye başladı.

ÖZENLE TOPLANIYOR

İlçenin en önemli gelir kaynağı çilekte hasat sevinci yaşanmaya başladı. Mevsim şartlarına göre genellikle Nisan ayının ortalarından itibaren toplanmaya başlanan çilekler, bu yıl sıcaklıkların düşük olması nedeniyle yaklaşık 15-20 gün geç olgunlaştı. Son derece narin olan bu meyveyi özenle toplayıp kasalara yerleştiren üreticiler çileğin kilosunu 9-10 lira arasında satışa sundu.

HAZİRAN AYI ORTASINA KADAR HASAT SÜRECEK

Coğrafi işaretli ve tescilli olan Köprübaşı çileği tadı ve aroması ile diğer çileklerden ayrılıyor. Büyüklüğü, rengi ile dikkat çeken, C vitamini açısından zengin olan Köprübaşı çileğinin hasadı Haziran ayının ortasına kadar sürecek.

İHRACAT BAŞLARSA FİYATLAR 15 LİRAYI BULUR

Çilek üreticisi Rahim Özcan, çilek hasadına başladıklarını ve bereketli bir sezon geçirmeyi hedeflediklerini anlattı. Çileğin kilosunun 9-10 lira arasında satıldığını dile getiren Özcan, hasadın yoğunlaşması ile birlikte başta İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük illere gönderdiklerini ifade etti. Çilek üretiminden memnun olduğunu kaydeden Özcan,” Çilek fiyatlarının yükselmesini bekliyoruz. İhracat da başlarsa fiyatlar 15 lirayı bulur. Çilek üretimi ile geçimimizi sağlıyoruz” dedi. HABER MERKEZİ  

Editör: TE Bilisim