Başkan Zeyrek'ten engellilere destek Başkan Zeyrek'ten engellilere destek

Şöyle ki;
Yapılan haberde MASKİ'nin internet sitesinde açıkça görülen su bedellerinin dışında, sanki su bedelini daha düşük gösterdiği gibi bir kamuoyu algısı yaratılmaya çalışılarak İdaremiz aleyhinde gerçek dışı ve asılsız ithamlara yer verilen haber içeriği yansıtılmaya çalışılmıştır ve bu durumun eleştiri veya basın özgürlüğü kapsamında da değerlendirilemeyeceği aşikardır.
Su satın alma işlemlerinde su faturaları ile; su ve atık su bedeli yanında; İlçe Belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi ve Kamu hazinesine aktarılmak üzere katı atık toplama, katı atık bertaraf, çevre temizlik vergisi ve KDV gibi kanunen alınması zorunlu olan bedeller de tüm abonelerden tahsil edilmektedir. Bu durum yalnızca İdaremiz için değil, su hizmeti veren diğer Su ve Kanalizasyon İdareleri açısından da zorunluluk arz etmektedir.
Su faturalarında bulunan, ilgili mevzuat kapsamında alınması zorunlu olan tüm bu bedeller dahil edildiğinde 2024 yılı Şubat ayı itibariyle ücret tarifelerine göre ilimiz Manisa 30 büyükşehir arasında 15. Sırada yer almaktadır. Maski tarafından diğer Büyükşehir Belediyeleri, İlçe Belediyeleri ve Su Kanal İdarelerinin resmi web sitelerinden alınan resmi verilere göre hazırlanan liste gerçek verileri yansıtmakta olup, haber içeriğinde belirtildiği gibi dağıtılan broşürler ve SMS ile vatandaşlara atılan liste zaten araştırma şirketlerine ait değildir, kaldı ki MASKİ Genel Müdürlüğü olarak listenin araştırma şirketlerine yaptırıldığına dair bir beyanımız ya da iddiamız da bulunmamaktadır.
Kamuoyunu yanıltmamak adına bu tür haberlerin araştırılarak yapılması ve gazetecilik etiği gereği ilgili kurumlardan bilgi alınması önem arz etmekte olup, doğruluğu araştırılmadan yapılmış mesnetsiz söylem ve ithamların yersiz olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız.
Maski Genel Müdürlüğü
Vekili
Av. Bahar İKSİR EREN

Kaynak: MASKİ