İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu’nun ev sahipliği yaptığı Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ege Bölgesi CHP İl Başkanları buluşmasına Manisa İl Başkanı İlksen Özalper, Uşak İl Başkanı Sevinç Yazgan, Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, Kütahya İl Başkanı Tamer Yenikaya, Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Afyonkarahisar İl Başkanı Faruk Duha Erhan, Muğla İl Başkanı Zekican Balcı ve Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı katılım sağladı.

Ege Bölgesi’nin Chp İl Başkanları Bir Araya Geldi (1)

“Ege’de yakalanan bu tarihi başarının altındaki en önemli imza Egelilerindir, Halkımızındır”

Ege şehirlerindeki İl Başkanlarının yaptığı ortak açıklamada,

“Bugün karşınıza, Ege Bölgesinin tamamını kırmızı renge büründürmüş, halkımızın çok uzun süredir beklediği halktan yana belediyecilik anlayışını örgütleri ile birlikte tüm Ege’ye yayan, Ege Bölgesi’nin Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanları olarak çıkmanın gurunu yaşıyoruz. En başta ifade etmemiz gerekir ki, bizlerin bu gururu yaşanmasında halkımızın özlediği belediyecilik anlayışına kavuşmasında ve CHP’nin Türkiye’nin birinci partisi olmasındaki en büyük pay ve emek Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e aittir. Sayın Genel Başkanımızın kurmayı başardığı Türkiye ittifakını bizler de İzmir’de, Denizli’de, Muğla’da, Aydın’da, Manisa’da, Afyonkarahisar’da, Kütahya’da, Uşak’ta ve Ege’nin bir parçası olarak gördüğümüz Balıkesir’de kurduk ve ortaya kıpkırmızı bir Ege haritası çıkarttık. Evet, Cumhuriyet Halk Partisi Örgütlerimiz fedakarca çalıştı ve bu büyük başarının altına imza attı. Ancak hiç şüphe yok ki, Ege’de yakalanan bu tarihi başarının altındaki en önemli imza Egelilerindir, Halkımızındır. Bugün İzmir’de yapacağımız değerlendirmeler, bize yapılacak sunumlar ve fikir alışverişlerinden sonra, Egede yeni bir döneminde ilk adımlarını atmış olacağız. Çünkü 31 Mart’ta güçlü esen değişim rüzgarı kesilmedi, aksine daha da güçleniyor. Bu rüzgar bizlere farklı çalışma yöntemlerini, halka daha çok kulak vermeyi, dayanışmayı büyütmeyi getiriyor” denildi.

Ege Bölgesi’nin Chp İl Başkanları Bir Araya Geldi (2)

“Daha çok çalışacağız”

Yapılan ortak açıklamaların devamında,

 “Halkımız,  kendisini halktan üstün gören tavırdan, halkın kaynaklarının eş-dost-yandaş arasında paylaşımından, şatafat ve israf belediyeciliğinden ve kibirden kurtuluşun adresini Cumhuriyet Halk Partisi olarak görmeseydi, bugün bu başarıdan söz edilemezdi. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel ile birlikte başlayan ve dalga dalga Türkiye’yi saran değişim rüzgarı Ege bölgesi ve ülkemizin dört bir köşesinde estiyse, milletimiz ve milletimizin partimize olan inancı sayesindedir. Ege bölgesi, doğasıyla, duruşuyla, cumhuriyete, bayrağına ve Atatürk’e bağlı olan, aydınlık yüzlü insanlarıyla, dünyanın en güzel coğrafyasında yer almaktadır. Tüm halkımız şuna inansın ki, bu güzellikler ve bağlı olduğumuz tüm kutsal değerlerimiz emin ellerdedir. Vatandaşlarımızın partimize ve belediye başkanlarımıza emanet ettikleri illerimiz, ilçelerimiz ve beldelerimiz, bizim onurumuz ve namusumuzdur. Bu vatanın her karış toprağına canımız pahasına nasıl sahip çıktıysak, partimizin kazandığı her belediyeye de öylesine sahip çıkacağız. Hepimiz bilmekteyiz ki, özellikle iktidar partisinden alınan belediyeler tahminlerin ötesinde borç yüküyle devredilmiştir. Bölgemizde de bu durum farklı değildir. Ancak bizim belediye başkanlarımız, şeffaflık gereği bu borçları halkımızla paylaşsa da, bu borçlar onları durduramayacaktır. Özellikle Ege Bölgesinde hem belediyelerimiz hem de örgütlerimiz arasında büyük bir dayanışma sergilemeye kararlıyız. Ege insanının üretkenliğini, mücadele azmini, yardımlaşma geleneğini bizler bugünkü toplantımızla daha da büyüteceğiz. Bizler bugün Ege İttifakının birer üyesi olarak, İzmir’den tüm memlekete şu mesajı veriyoruz… Çok çalıştık ve kazandık ama kazanmakla yetinmeyeceğiz. Asıl kazanan halkımız oluncaya, tüm bölge halkımızın gönlüne dokununcaya, dertlerine derman oluncaya ve aldığımız her oyun karşılığını hizmet olarak verinceye kadar durmayacağız. Daha çok çalışacağız, Ege Bölgesi ve Türkiye İttifakını çok daha büyüteceğiz” denildi.

Yunusemre’de Her Kadın Güzeldir Projesi devam ediyor Yunusemre’de Her Kadın Güzeldir Projesi devam ediyor

Ege Bölgesi’nin Chp İl Başkanları Bir Araya Geldi (3)

“Yapacağımız fikir alışverişleriyle şehirlerimizde en doğru siyaseti yapacağız”

“Ege ve Türkiye’deki başarının kalıcı hale gelmesi için çalışacağız” diyen CHP Manisa İl Başkanı İlksen Özalper,

“Ege’yi kırmızıya boyayan İl Başkanlarımızla yapacağımız fikir alışverişleriyle şehirlerimizde en doğru siyaseti yapacağız. Halkımızın ihtiyaçlarına cevap verecek politikalar üreterek Ege ve Türkiye’deki başarının kalıcı hale gelmesi için çalışacağız” diye konuştu.

Ege Bölgesi’nin Chp İl Başkanları Bir Araya Geldi (5)

Ege Bölgesi’nin Chp İl Başkanları Bir Araya Geldi (7)

Ege Bölgesi’nin Chp İl Başkanları Bir Araya Geldi (6)

Ege Bölgesi’nin Chp İl Başkanları Bir Araya Geldi (10)

Ege Bölgesi’nin Chp İl Başkanları Bir Araya Geldi (9)

Kaynak: HABER MERKEZİ