Akgedik Hanımlar Lokali ve Meslek Edindirme Kurslarında birçok alanda eğitim veriliyor. Lokalde el sanatları alanında eğitim gören 47 yaşındaki görme engelli kursiyer Memnune Gül, çok başarılı el işi ürünler ortaya çıkarıyor.

"Hocalarımız çok iyi anlayışlı"

Kursun kendisine çok şey kattığını belirten Gül,

“28 yaşından sonra göz rahatsızlığımın ilerlemesi sonucu görme kaybı oldu. O günden beridir görme sorunu yaşıyorum. Akgedik Hanımlar Lokaline Eylül başında başladım. Hocalarımız çok iyi anlayışlı. Çalışanlarımız bana karşı çok iyi davranıyor. Burada Kur’an-ı Kerim okuma kursu, takı tasarım, el sanatları kursuna katılıyorum. Kurs hocalarının bana davranışları iyi oldukları sürece ürettiğim eserleri daha iyi yapabileceğime inanıyorum” diye konuştu.

Soma Belediye Başkan vekili Erdoğan Özcan oldu Soma Belediye Başkan vekili Erdoğan Özcan oldu

Görme Engelli Kursiyer, El Emeği Göz Nuru Ürünler Üretiyor (2)

“Memnune çok başarılı”

Görme engelli kursiyerin yapamazsın dedikleri şeyleri başarıyla yaptığını söyleyen Akçor,

“Memnune çok başarılı. Ben ona yapamazsın dediğim şeyleri ilk anlattığım andan itibaren başardı. Birçok ürünü kendisinin yaptıkları ürünler” diye konuştu.

Görme Engelli Kursiyer, El Emeği Göz Nuru Ürünler Üretiyor (4)

“Diyaloğumuz çok iyi”

Memnune Gül’ün çok başarılı bir kursiyer olduğunu belirten Lokal Sorumlusu Ayşegül Uygur,

“Renkleri bile kendisine tarif ettiğimizde şaşırmadan ayırabiliyor. Çok güler yüzlü sevecen birisi. Sabahtan Kur’an-ı Kerim okuma kursuna geliyor. Öğleden sonrada el sanatları kursuna katılıyor. Diyaloğumuz çok iyi. Çok başarılı bir kursiyer” dedi.

Görme Engelli Kursiyer, El Emeği Göz Nuru Ürünler Üretiyor (1)

Muhabir: RESULENUR KANTAR