Birlikte Değişim Platformu temsilcisi, eski il başkanı, siyasetçi İlkay Şimşek, yerel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İlkay Şimşek, seçim sonuçlarına ilişkin yaptığı değerlendirme  "Devlet adamı, tecrübeli siyasetçi Süleyman Demirel'in yıllar önce söylediği 'Boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur' sözü bir kez daha gerçekleşmiştir" ifadelerini kullandı. İlkay Şimşek yerel seçimlerde hiçbir siyasi liderin yada belediye başkanlarının değil, geçim kaygısı yaşayan vatandaşın mutfağındaki boş tencerenin kazandığını söyledi.

"Bu yerel seçimlerin tek galibi boş tenceredir"

Birlikte Değişim Platformu temsilcisi, eski il başkanı, siyasetçi İlkay Şimşek, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen yerel seçimlersonuçları hakkında yaptığı değerlendirmelerde şunları söyledi;

"Devlet adamı, tecrübeli siyasetçi Süleyman Demirel'in yıllar önce söylediği 'Boş tencerenin deviremeyeceği iktidar yoktur' sözü bir kez daha gerçekleşmiştir" dedi. İlkay Şimşek seçimi siyasi liderlerin veya belediye başkanlarının değil, geçim kaygısı yaşayan vatandaşın mutfağındaki boş tencerenin kazandığını söyledi. Hiçbir partinin zafer kazandığını iddia etmesinin doğru olmayacağını belirten İlkay Şimşek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Bu yerel seçimlerin tek galibi boş tenceredir, gerçekleri mutfaklarında görüp sandığa koşan kadınlardır, işsizlik kıskacında kalmış, gelecek kaygısı yaşayan, bu seçimde ilk defa oy kullanan gençlerdir, ülke ekonomisinin bel kemiği oldukları halde alın terinin karşılığını alamayan, yoksulluk sınırının altındaki asgari ücrete mahkum edilen işçilerdir, girdi maliyetleri yüksek olduğu için tarlasını ekemeyen, bağını biçemeyen, kuru soğana muhtaç edilen çiftçilerdir, hayatını ülkesine adayıp, ömrünü iş tezgahlarının arkasında çürüttükleri halde, açlık sınırının altında kalan maaşa revâ görülen emeklilerdir. Ortaya çıkan bu tablonun kaybedeni ise çok net olarak iktidar partisidir, küçük ortaklarıdır, Cumhur İttifakı'dır."

"Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belli değil midir?"

Birlikte Değişim Platformu olarak, iktidar partisine vatandaşın ciddi manada geçim sıkıntısı yaşadığını ve refah içinde yaşabilmesinin tesisi edilmesi gerektiği uraılarından bulunduklarınısöyleyen İlkay Şimşek, yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerini şöyle sürdürdü;

Alaşehir ADD bilgi yarışması düzenledi Alaşehir ADD bilgi yarışması düzenledi

"Biz defalarca iktidarın yanlış iktisadi politikaları nedeniyle büyük bir ekonomik göçük yaşandığını, işçisinden çiftçisine, esnafından emeklisine, milletin bu göçüğün altında kaldığını söyledik, hayat pahalılığına dikkat çektik, ekmeğe, ulaşıma, akaryakıta, elektriğe, doğalgaza, daha binlerce ürüne her gün zam geldiğini, insanların geçen ay aldıklarını bir sonraki ay alamadıklarını, ciddi manada geçim sıkıntısı yaşadıklarını ve standartların çok altında hayatlarını devam ettirmeye çalıştıklarını anlattık, acil önlemler alınmaz ve çözüm yolları bulunmazsa milletin bunun hesabını sandıkta mutlaka soracağını üstüne basa basa ifade ettik. O nedenle 31 Mart akşamı ortaya çıkan tablo bizi hiç şaşırtmadı, asıl iktidar partisi ve küçük ortakları bu sonuca niye bu kadar şaşırdı, biz ona şaşırıyoruz. Perşembe'nin gelişi Çarşamba'dan belli değil midir, ne ekersek onu biçmez miyiz, herkes hak ettiğini yaşamaz mı? Bunlar bizim atasözlerimiz ve deyimlerimizdir, sonuç tam da böyle olmuştur, yıllardır ezilen millet sandıkta tepkisini göstermiştir, derdini, sıkıntısını, üzüntüsünü, ortaya koymuştur."

"Millete refah yerine eziyet verenler, yine milletin tokadı ile şaşkına dönmüşlerdir"

Yerel seçimlerde göstermelik çalışma yapan belediye başkanlarınıda uyardıklarını söyleyen İlkay Şimşek yerel seçimler ile ilgili değerlendirmelerini şöyle tamamladı;

"Görev süreleri boyunca hiç bir iş yapmayıp, yaklaşan yerel seçimler nedeniyle göstermelik çalışma başlatan belediye başkanlarını da uyardık, kentleri şantiye sahasına çevirdiklerini, milletin yürüyecek kaldırım, araçların geçecek yol bulamadığını, bu işlerin öyle harala gürele yapılamayacağını hep söyledik. Göstermelik çalışma başlatan belediye başkanlarını uyardık, madem bu kadar iş vardı, neden 3-5 yıl beklediniz, bu işler seçime 3 ay kala yapılacak işler mi, bunun adı hizmet değil, eziyettir dedik. Bu millet neyin ne olduğunu görüyor, hesabını da sandıkta soracaktır dedik. Ballı makamlara oturan, hırslarına yenik düşen, millete tepeden bakan, belediyelerinin tüm kapılarını vatandaşın yüzüne kapatan başkanların bugün yaşadığı durum kendi eserleridir. Millete refah yerine eziyet verenler, yine milletin tokadı ile şaşkına dönmüşlerdir."

Muhabir: RESULENUR KANTAR