İYİ Parti Şehzadeler Belediye Meclis Üyesi, İYİ Parti Grup Başkanvekili; İYİ Parti Manisa Ekonomi Politikaları İl Başkanı ve Ziraat Mühendisi Şenol Özkaya, sosyal medya hesaplarından istifa ettiğini açıkladı.

Manisa FK U16 takımı 3'üncülük kupasını kazandı Manisa FK U16 takımı 3'üncülük kupasını kazandı

İYİ Parti’nin önemli isimlerinden olan Özkaya 2018 yılından bu yana, İYİ Parti için canla başla çalıştı. Özkaya Şehzadeler Meclisinde, çoğu önergesinin kabul olduğu ve uygulamaya geçtiği önergeler sundu. 

Whatsapp Image 2024 02 18 At 13.50.30

Özkaya Neden istifa etti?

Şenol Özkaya'nın partiden henüz neden istifa ettiği bilinmiyor. Fakat Manisa kulislerinde birçok senaryo konuşuluyor. Bunlardan bir tanesi de, İYİ Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Gürhan Özcan’ı zora sokmamak için istifa ettiği yönünde.

Kulislerde Gürhan Özcan'ın Manisa Büyükşehir Belediye Başkalığı'nı kazanması durumunda Şenol Özkaya'nın da Büyükşehir Başkanvekili olacağı konuşulmuştu.

Özkaya’nın, İYİ Parti Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Ahmet Karadağ ile arasının iyi olmadığı Manisa siyasetinde biliniyordu. Ahmet Karadağ'ın bunu kabul etmeyeceği ve Özcan’ın yapacağı baskının parti içinde sıkıntı yaratacağı tahminler arasında.

Whatsapp Image 2024 02 18 At 13.50.31 (1)

Özkaya'nın istifa açıklaması

Şenol Özkaya sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada istifasını açıklayarak şu ifadelere yer verdi:

“İYİ Parti’den bazı sebepler ile istifa ettim  Doğru, ahlaklı, liyakat ile Manisa siyasetinde olacağım.”

Whatsapp Image 2024 02 18 At 13.50.31

Kaynak: ÖZGE AY