Karaoğlanlı Ortaokulunda, 8 Mayıs Çarşamba günü, Tübitak 4006 Bilim Fuarı gerçekleştirildi.

Karaoğlanlı Ortaokulu, 8 Mayıs Çarşamba günü Fen Bilgisi Öğretmeni Burcu Akalın'ın koordinatörlüğünde ve dokuz branş öğretmeninin danışmanlığında Tübitak 4006 Bilim Fuarı'nı düzenledi. 

Manisa ilçelerinde 19 Mayıs kutlamaları Manisa ilçelerinde 19 Mayıs kutlamaları

Karaoğlanlı Ortaokulu öğrencileri,  yenilikçi projelerle dikkat çekti-2

Şehzadeler ilçesinde Tübitak tarafından onaylanan 3 okuldan biri lan Karaoğlanlı Ortaokulu öğrencileri hazırladıkları projeler ile  dikkatleri üzerlerine çektiler. 

Karaoğlanlı Ortaokulu öğrencileri,  yenilikçi projelerle dikkat çekti-1

Öğrenciler 20 adet proje gelliştirdi

Manisalı öğrencileri bir yıl boyunca öğretmenlerinin rehberliği ile adeta birer bilim insanı gibi  çalışarak biyoloji, matematik, fen bilimleri, kimya, coğrafya, dil ve edebiyat alanlarında farklı temalarda yirmi adet proje geliştirdi.

Karaoğlanlı Ortaokulu öğrencileri,  yenilikçi projelerle dikkat çekti-3

Fuar kapsamında sergilenen projeler arasında "Yağmur Suyunda Kaybolmayan Arabalar" kötü hava koşullarında şehir içi trafik sorununa çözüm getirme, "Depreme Duyarlı Ev" ile deprem konusunda farkındalık oluşturma,  "Dijital Etkinlik Karnesi"  ile vücut değerlerinin ölçümünü kolaylaştırdılar, "Yeni Nesil Çiftlik Evi"  ile kodlama ve yazılımın tarımsal faaliyetlerde kullanılmasına olanak tanıma, "Yitik Hazinelerimiz" ile adı unutulan çocuk oyunlarını tekrar gün yüzüne çıkarma gibi projeler ile Tübitak'ta adeta kendilerine hayran bıraktılar. 

Karaoğlanlı Ortaokulu öğrencileri,  yenilikçi projelerle dikkat çekti-5

Tübitak için yapılan yenilikçi projeler öğrencilerin ufkunu açarak yeni başarılara imza atmalarını sağladı.

Öğrenciler kendilerine bu projeler için yardım eden okul idaresi ve öğretmenlerine teşekkür ederek, köy okulundaki öğrencilerinde fikirleri ile yeni bilim insanlarının yetişmesinin mümkün olduğunu vurguladılar. 

Karaoğlanlı Ortaokulu öğrencileri,  yenilikçi projelerle dikkat çekti-9

Fuar, Vali Yardımcısı Erhan Günay, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gençay, Manisadaki Okul Müdürleri, öğretmenler, öğrenci velileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleşti.

Muhabir: ÖZGE AY