CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ile birlikte CHP Manisa İl Başkanlığı binasında Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ünün ailesine ait arsalarla ilgili yapılan imar değişikliği konusunda yeni gelişmelerle ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamada CHP Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Bülent Mersinli, CHP Yunusemre İmar Komisyonu Başkanı Ferdi Zeyrek yer aldı.  CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün açıklamalarıyla iddialarını doğruladığını savundu. Bakırlıoğlu, “Cengiz Ergün bundan önce yapmış olduğu yazılı açıklamada, bu alan içinde aileme ait olan ve Mimar Sinan prestij AKS içerisinde yer alan parsellerin toplam büyüklüğü yalnızca 16 bin 400 metrekaredir. Bu alan nasıl oldu da 22 bin 897 metrekareye çıktı. Cengiz Ergün’ün açıklaması gereken konu bu. Bizim iddialarımıza en büyük şahit, iddialarımızı doğrulayan Cengiz Ergün olmuştur” dedi.

Manisa Halkı Gerçekleri Görmeli

CHP’li Bakırlıoğlu, MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Ağustos ayı meclis toplantısında yaptığı açıklamalarına değindi. Bakırlıoğlu, Ferdi Zeyrek ile birlikte Uncubozköy’de 5512 nolu sokakta incelemelerde bulunduğunu açıkladı. Bakırlıoğlu, “İmar değişikliğiyle Cengiz Ergün ve ailesine ait arazilerde imar yolsuzluğu yapıldığını, buradan haksız kazanç sağlandığını ve bunun neticesinde 350 milyon liralık bir rant sağlandığı iddiasında bulunmuştuk.  Cengiz Ergün meclis toplantısında ve ondan önce yazılı bir açıklama yaparak açıklamalarımıza cevap verdi. Bizim iddiamız neydi? Manisa’da bir imar değişikliği yapılıyor.  Bu imar değişikliğinde halkın İzmir-Bursa sürat yolu olarak bildiği Mimar Sinan Bulvarında Manisa’yı İzmir’e bağlayan yoğunluğun olduğu ve arsaların değerli olduğu alanda yapılan imar değişikliğiyle Cengiz Ergün ve ailesine ait olduğunu iddia ettiğimiz arsalarda yaklaşık 92 parselden bahsediyoruz. Bu taşınmaz üzerinde emsalin 2’den 2,5’a artırıldığı, 5 kat olan planın da 15 kata çıkartıldığı burada var olan 5512 Sokak’ın ortadan kaldırılarak, ön cephede bulunan yeşil alanların arka tarafa geçirilmesi, arka tarafta bulunan yeşil alanların ön tarafa geçirilmesi şeklindeki bir uygulama ile Cengiz Ergün ve ailesinin haksız kazanç elde ettiğini iddia ettik. Cengiz Ergün bu iddialara karşı video hazırlattı. Varan 2 videosunda iddialarımıza karşı verdiği cevapları içermekte” dedi.

Cengiz Ergün ciddi bir kazanç elde ediyor

Bakırlıoğlu, “Cengiz Ergün’ü açıklamalarıyla iddialarımız doğrulandı. Eski tapudaki alanımız 22 bin 897 metrekaredir diyor Cengiz Ergün, ne olmuştur diyor yeri değiştirilmiştir diyor. Burada bir soru sormak lazım Cengiz Ergün’e işte işin püf noktası burası. Cengiz Ergün bundan önce yapmış olduğu yazılı açıklamada, bu alan içinde aileme ait olan ve Mimar Sinan prestij AKS içerisinde yer alan parsellerin toplam büyüklüğü yalnızca 16 bin 400 metrekaredir. Bu alan nasıl oldu da 22 bin 897 metrekareye çıktı.  Cengiz Ergün’ün açıklaması gereken konu bu. Bizim iddialarımıza en büyük şahit, iddialarımızı doğrulayan Cengiz Ergün olmuştur. Biz hangi iddialarda bulunduysak Cengiz Ergün doğrulamıştır.” dedi. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim