Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün kızına ait olduğu sonradan ortaya çıkan Karakoca Mahallesi’ndeki eko turizm alanında ve Uzunburun’daki Katı Atık, Bertaraf ve Depolama Tesisinde adı geçen Tarık Kaya’nın Cengiz Ergün ve Mevlüt Aktan ile bağlantısını Manisalılar merak ediyor.

Her şeyin altından bu isim çıkıyor 

Yunusemre ilçesi Karakoca Mahallesi Uzun Çayır Mevkiinde yer alan 101 ada 291 no’lu parselin Tarık Kaya’ya ait olduğu Kaya’nın daha sonra bu parseli Talha Ferruh Güvenir’e devrettiğini CHP ortaya çıkarmıştı. 

Koldere’de icradan satılık arsa Koldere’de icradan satılık arsa

Tarık Kaya- Talha Ferruh- Merve Ergün

O dönem CHP Yunusemre İlçe Başkanı olan ve aynı zamanda davayı açan Avukat Yalçın Arcak, yaptığı açıklamada, eko turizme çevrilen alanın meclis kararı öncesi ve sırasında MHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün'ün kızı Merve Ergün'ün arkadaşı olduğu iddia edilen kişiye ait olduğunu, ancak açtıkları dava sırasında alanın satışı acele bir şekilde yapılarak Merve Ergün'e geçtiğini ifade etmişti. 

Bu bir tesadüf mü?

Karakoca olayında olduğu gibi Tarık Kaya’nın adı Uzun burun Katı Atık Bertaraf ve Depolama Tesisinde de ortaya çıktı. 

Yatırımlar devam ederken neden devrildi? 

Manisa’da Uzunburun Katı Atık Bertaraf ve Düzenli Depolama Tesisinde yatırımlar tüm hızıyla devam ederken 2021 yılının Mart ayında tesisin Tarık Kaya’ya devredilmesi beraberinde bir takım soruları da gündeme getirdi.
Tesiste tüm yatırımlar sorunsuz devam ederken tesisin neden Tarık Kaya’ya devredildiği sorusunu merak uyandırdı. 

Manisa kamuoyu bu ismi konuşuyor 

Diğer taraftan, Tarık Kaya’nın dışarıdan bağlantılı olduğu firmalarla Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden farklı farklı ihaleler aldığı da Manisa kulislerinde konuşulmaya başladı.

Bu kadar parası yok 

Tarık Kaya’nın mal varlığı ile sorular da gündeme gelirken milyon dolarlık işletmeleri , arazileri kimin parasıyla nasıl aldığı merak konusu.

Cengiz Ergün ve Mevlüt Aktan paravan olarak Tarık Kaya'yı mı kullanıyor? 

Bir başka iddia ise Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve yakın arkadaşı Mevlüt Aktan, Tarık Kaya ismini paravan olarak kullanıyor. Şirketlerin ve arazilerin esas sahibi Cengiz Ergün ve Mevlüt Aktan olduğu Tarık Kaya ismi de paravan olarak kullanıyor iddiası gündeme bomba gibi düştü.
 

Kaynak: HABER MERKEZİ