Manisa’nın Yunusemre ilçesinde bulunan Cumhuriyet ve 50.Yıl Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, Devlet Demiryolları tarafından demiryolu üzerine yapılan köprü yüzünden zor günler geçiriyor. İki Mahalleyi birbirine bağlayan köprünün çok dik ve yüksek oluşu nedeniyle özellikle yaşlılar zorluk yaşıyor. Köprüye çıkmakta zorlanan vatandaşlar, çareyi demir parmaklıkları aşmakta bulunca ortaya tehlikeli görüntüler çıkıyor. 


Mahallelerinde yaşanan sorunla ilgili açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Eşref Yılmaz, 2004 yılından bu yana muhtarlık yaptığını ve 20 yıl içerisinde de 2 tane sıkıntılı köprüyle uğraşmak zorunda kaldıklarını anlattı.
 

“VATANDAŞ EZİYET ÇEKİYOR”
Muhtar Eşref Yılmaz, vatandaşların köprü yüzünden eziyet çektiğini, özellikle yaşlıların geçemediğini vurguladı. 

“İSRAİLLE FİLİSTİN GİBİ OLDUK”
Yağmur yağdığında köprüde su birikintilerinin oluştuğuna dikkat çeken Muhtar Eşref Yılmaz,

“Ondan sonra iki mahallenin bağlantısı kopuyor. Yaşlı insanlar yürüyemiyor. Tansiyon hastası  var, hastalar var. Horozköy’e camiye giden yaşlılarımız var. Bunlar aslında iki mahallemizin bağlantısı kestiler.   Bir de bu yetmediği gibi Menemen’den gelen sürat yolu açılıyor. Şimdi o sürat yolu açıldıktan sonra bu insanlar nereye gidecek.  Nasıl yürüyecekler.   Bu köprüden nasıl geçecekler? Ya 2.5-3 kilometre yürüyerek Horozköy’e dönecek ya da Horozköy’e gidemeyecek. Duvar çekmişler sanki İsraille Filistin gibi olduk” dedi.

Yunusemre Tevfikiye'de icradan satılık taşınmaz Yunusemre Tevfikiye'de icradan satılık taşınmaz

“DEMİRLERİN ÜZERLERİNDEN ATLIYORLAR”
Devasa köprüden geçemeyen vatandaşların parmaklıkları aşarak karşıya geçmeye çalıştıklarını kaydeden Muhtar Yılmaz,

“İnsanlar taş koymuşlar demirlerin üzerlerinden atlıyorlar. Bu da onların hayatını tehlikeye sokuyor. Bu yaşlı insanlar maalesef bu köprüden geçemedikleri için demirlerin üzerlerinden atlıyorlar.  Biz bu konuda yetkililerden ne yapılması gerekiyorsa onun yapılmasını istiyoruz” dedi.


“İKİ MUHTARIN DERDİ SIKINTISI O KADAR BÜYÜK Kİ”
50. Yıl Mahalle Muhtarı Erol Akar da

“İnanın burada iki muhtarın derdi sıkıntısı o kadar büyük ki.  Vatandaş geliyor dolaylı olarak bize çatıyor.  Çünkü belediye buna müsaade etti. Neden etti Devlet Demir yollarının olduğu yere belediye müdahale edemiyor.  Edemeyince buranın kaderi günahı geldi iki mahalle muhtarı olarak bizi buldu” diye konuştu.


“PAZARA GİDEN VATANDAŞLAR PERİŞAN OLUYOR”
Muhtar Akar, konuşmasının devamında,

“Pazar günü Cumhuriyet Mahallesi’nde ve 50. Yıl Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlarımız burayı kullanıyor. Yaşlısı var engellisi var. Pazar günü pazara giden vatandaşlar, arabalarıyla çıkamıyorlar. Sanki buranın projesini biz yaptık. Ondan dolayı biz iki muhtar olarak mustaribiz. Vatandaşa anlatmamız da zor. Konuyu Vali Bey’e de ilgili bakanlığa da götürdük. Onun dışında buradan bir yol geçecek bu köprü o yolun ortasında kalacak. Yani ne İsa’ya ne de Musa’ya yarayacak.  Neye yaptıklarını onlar da bilmiyor. Biz bu sorunun çözülmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı. 
 

Kaynak: Leyla Doğan