Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası Manisa Şube Başkanı İsmail Çırak, Müftü Ahmet Alim Efendi İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Emre Kul’un bir vatandaş tarafından saldırıya uğradığını iddia etti.

Manisa Okul Müdürüne Saldırı Iddası (2)

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası Manisa Şube Başkanı İsmail Çırak, olayın yaşandığı okulun müdürü Emre Kul’a, bir vatandaş tarafından fiziksel ve sözlü şiddete uğradığını belirterek;

“Müftü Ahmet Alim Efendi İmam Hatip Ortaokulu Müdürümüz Emre Kul merdivenlerden çıkarken bir vatandaş arkasından gelip bağırarak kolunu sıkıp ‘seninle öğrencilerin içinde konuşmak istemiyorum sen bir gel bakalım buraya’ deyip çekiştirerek müdür makam odasına sokmuş. ‘Benim çocuğum dışarda ağlıyor sen ne işe yararsın’ diyerek hakaret etmiş. Müdür bey konuşmak istemediğini söylediğinde ise iterek misafir koltuğuna oturmuş ve ‘çıkar o zaman beni’ demiş. Müdür odayı terk etmesini şikayetçi olacağını belirtmiş fakat çıkmamış bağırarak konuşmaya ve hakaret etmeye devam edince öğretmenler müdahale etmiş. Sonrasında ise arbede çıkmış. Saldırgan öğretmenler tarafından dışarı çıkarılmış.” şeklinde konuştu.

Otomobil takla attı: 2 ölü, 3 yaralı Otomobil takla attı: 2 ölü, 3 yaralı


Öte yandan, Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışması Sendikası Manisa Şube bugün İstanbul’da bir öğrenci tarafından uğradığı saldırı sonucunda hayatını kaybeden İbrahim Oktugan için eylem yaptı. Eylemde okullardaki güvenlik sorununa değinilerek yasal ve somut adımlar atılması istendi. 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK