Manisa'nın Yunusemre ilçesine bağlı Muradiye Mahallesi'nde yaşam mücadelesi veren yüzlerce sokak hayvanı, mahalleliyi tedirgin ediyor. Kış mevsiminin gelmesiyle zor şartlar altında mücadeler veren sokak köpekleri, yiyecek kıtlığından ötürü bitkin düşmüş durumda.

Çöpün kenarına bırakılan bayat ekmekler ve yemek artıklarıyla beslenen köpeklerin görüntüsü yürekleri burkuyor.

Whatsapp Image 2024 02 18 At 16.33.09

Mahallede bulunan köpeklerin çoğunun yavru olması ve yetersiz beslenmekten ötürü aşırı zayıflığı dikkat çekiyor. Hayvanseverler tarafından ara ara beslenseler de sayılarının fazla olması, ve düzenli olarak besine ulaşamamaları sokak hayvanlarının hayatta kalmalarını zorlaştırıyor.

Whatsapp Image 2024 02 18 At 16.33.10

"Belediyelerin el atması gerekiyor"

Muradiyeli bir mahalle sakininin yaptığı açıklamada hayvanların yeterince beslenemediğine dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi:

TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi öğrencilerinin el emeği göz nuru eserleri sergileniyor TOKİ 2 Kültür ve Sanat Merkezi öğrencilerinin el emeği göz nuru eserleri sergileniyor

"Hava çok soğuk olduğu için hayvanların hayatta kalmaları çok zor. Yavruların ise hiç şansı olmuyor. Elimizde geldiğince bayat ekmek ve yemek artıklarını konteyner çevresine bırakıyoruz. Fakat burada yoğun bi hayvan popülasyonu olduğu için hepsine yetişmemiz imkansız. Bu noktada belediyelerin el atması gerekiyor. Biz yetemiyoruz."

Whatsapp Image 2024 02 18 At 16.33.11

Kaynak: CANAN SÜRGİT