Manisa İl Müftülüğü’nün düzenlediği vekalet yoluyla kurban kesimi toplantısına Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Uzmanları Dr. Hüseyin Arı ve Mehmet Akkuş katılım sağladı.

Manisa’da ‘Vekaletle Kurban’ Anlatıldı (4)

“O’na ulaşan ne etleri ne kanları değil takvanızdır buyuruluyor”

Gerçekleştirilen ibadetlerin hikmet ve kazanımlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirten İl Müftüsü Şükrü Kabukçu;

“Biraz önce arkadaşımız kurbanla alakalı ayetleri okudu. Ne kadar manidardır ki; O’na ulaşan ne etleri ne kanları değil takvanızdır buyuruluyor. Ve Hac yolculuğuna çıkarken yanınıza azık olarak alacağınız şey de yine takvadır diyor Kur’an. Dolayısıyla ibadetlerin formal şekli boyutlarının yanında özellikle hikmet ve kazanımları konusu müminler olarak göz ardı etmememiz gereken hususlardır” ifadelerini kullandı. 

Manisa’da ‘Vekaletle Kurban’ Anlatıldı (3)

“İyilik Köprüsü”

Kurbanların usulüne uygun şekilde kesildikten sonra paylaştırılmasının çok değerli olduğunu belirten Müftü Kabukçu,

Bayramdan önce alınan kurbanın besleyip bakılmasının ve bayramda da usulüne uygun kesilmesinin çok değerli olduğunu belirtti. TDV Vekalet yoluyla ibadetini evlerinde yapamayanlar veya birden fazla kurbanı olanlar için Türkiye Diyanet Vakfı aracılığı ile kesilen kurbanın ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasında bir iyilik köprüsü olarak görülmesi gerektiğini vurguladı.

Manisa’da ‘Vekaletle Kurban’ Anlatıldı (1)

Organizasyonun her aşaması titizlikle yapılıyor

Bu zamana kadar 78 il, 47 ülke ve 280 bin bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaşıldığını vurgulayan Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Akkuş;

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay hastaneye  kaldırıldı MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay hastaneye kaldırıldı

“2023 yılında TDV aracılığı ile toplamda 745 bin 535 hisse kurban, deprem bölgesi başta olmak üzere tüm afetzedelerin bulunduğu bölgeler ile 78 il, 47 ülke ve 280 bin bölgede ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı’nın birlikte yürüttüğü Vekaletle Kurban Kesim Organizasyonu 1993 yılından bu yana aralıksız şekilde büyük bir hassasiyetle düzenlenmektedir. Bağışların teslim alınmasından kurbanların kesimine ve dağıtımına kadar organizasyonun her aşaması titizlikle takip edilmekte, kurban vekalet sahiplerinin isimleri tek tek okunup kayda alınmaktadır. TDV, her zaman toplumun ihtiyaçlarını üst seviyede tutarak hassasiyet içinde gereğini yerine getirmeyi kendine görev kabul eden, tüm hizmet kalemleriyle halkımızın takdir ve teveccühünü kazanmış bir kurumdur” diye konuştu.

Muhabir: RESULENUR KANTAR