Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül'den Ramazan ayının 18. gününe özel iftar menüsünü açıkladı.

Aşçı Mehmet Akgül Ramazan ayı için hazırladığı iftar menüsünde bugün Domatesli Tel Şehriye Çorbası, Saksı Kebabı ve Sultan Lokumu tatlısının tariflerini paylaştı.

Iftar18 (2)

Aşçı Mehmet, Domatesli Tel Şehriye Çorbasının tarifini ve malzemelerini paylaştı.

Domatesli Tel Şehriye Çorbasının Malzemeleri

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 5 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz (1 tatlı kaşığı kadar)

Aşçı Mehmet Domatesli Tel Şehriye Çorbasının yapımının detayları,

Türkiye'nin yüzde 26'sı çocuk Türkiye'nin yüzde 26'sı çocuk

“Sıvı yağı ve tereyağını tencereye alın ve eritin. Ardından salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun. Salça güzelce kavrulduktan sonra rendelenmiş domatesleri ekleyip domatesler pişene kadar kavurun. Domatesler kavrulup suyunu çektikten sonra naneyi, tuzu ve ardından suyu ekleyin. Su kaynamaya başladığında ocağı orta ateşe alarak şehriyeleri ekleyin. Ara ara karıştırarak şehriyeler pişene kadar çorbayı kaynatın.  Şehriyelerde piştikten sonra ocaktan alın” dedi.

Iftar18 (3)

Aşçı Mehmet’ten Saksı Kebabının yapımını anlattı.

Saksı Kebabı Malzemeleri

  • 3 tane bostan patlıcanı

İç harcı için;

  • 400 gr ince doğranmış dana kuşbaşı eti
  • 1 tane soğan
  • 2 tane kırmızı ve yeşil biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kara ve kırmızı biber

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı su

Aşçı Mehmet’ten Saksı Kebabının yapımını detayları,

“İlk önce patlıcanlar alaca şekilde soyun. Ardından 2’ye bölünür ve içini alın. Her yeri yağlan ve önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında pişirin. Kızgın tavaya sıvı yağ ve kırmızı et alın, kızartın ardından pişen ete biberler ve baharatlar ilave edin ve soteleyin. Pişen patlıcanlara iç harçtan doldurun. Üzerine salça gezdirin. Tekrar önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 10 dk. pişirin” ifadelerini kullandı.

Iftar18 (4)

Aşçı Mehmet, iftar menüsündeki Sultan Lokumu tatlısının yapımını şu ifadelerle anlattı.

Sultan Lokumu Malzemeleri

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1/2 (yarım) paket margarin (125g)
  • 1 paket vanilya
  • 1 kase ceviz
  • 1 kase Hindistan cevizi

Aşçı Mehmet, sultan lokumunun yapımını şu ifadelerle paylaştı:

“Margarin ile unu kavurun, üzerine sütü ve şekeri ilave ederek çırpıcı ile karıştırın. Sonra tahta kaşıkla devamlı karıştırarak muhallebiyi pişirin. Muhallebi pişince 1 paket vanilya ilave ederek mikser ile 5 dakika çırpın. Fırın tepsisini ıslatın, muhallebiyi tepsiye eşit kalınlıkta dökün. Biraz soğuyunca buzdolabına koyun. Muhallebiyi buzdolabında 3-4 saat bekletin. Tatlıyı 20 eşit kareye bölün. Bir tabağa Hindistan cevizi dökün, üzerine spatula yardımıyla çıkardığınız muhallebiyi koyun. Hindistan cevizine bulanan muhallebinin içine ceviz koyduktan sonra rulo yapıp servis tabağına alın.”

Muhabir: RESULENUR KANTAR