Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Melih Melik Kara, piknikçilere uyarıda bulunarak, piknik sonrası etrafın temizlenmesi gerektiğini kaydetti. Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, amaçlarının öğrencilerde çevre bilincinin oluşmasını sağlamak olduğunu açıkladı. Öğrenciler ise çevre temizliği yapmaktan dolayı mutlu olduklarını söylediler.

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, 1-7 Haziran tarihleri arası kutlanan Türkiye Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında Ağlayan Kaya ve etrafında öğrencilerle birlikte çevre temizliği gerçekleştirdi. Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İstiklal İlkokulu öğrencilerinin katılımıyla Çevre Kirliliğine Elveda sloganıyla Ağlayan Kaya ve çevresinde çevre temizliği yapıldı. Öğrenciler, ‘Yeşili sev hayatı sev, Temiz hava solumak istiyorum,  doğa senin evin onu korumak senin görevin, çevremiz geleceğimizdir’ pankartları taşıyarak büyüklere mesaj verdiler.

PİKNİKÇİLERE UYARI

Manisa Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Melih Melik Kara, “1-7 Haziran tarihleri arasında Türkiye Çevre Haftası’nı kutluyoruz. Bu kapsamda Şehzadeler ilçemizde bulunan Ağılayan Kaya ve etrafında çöp toplama etkinliği düzenledik. Sloganımız Çevre Kirliliğine Elveda. Bu kapsamda bize destek veren Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, okul müdürümüze, öğrencilerimize teşekkür ediyoruz. Çocuklarımızla birlikte 250 civarında çöp torbası doldu. Şunu fark ettik çocuklarla beraber. Genelde atılan çöpler ambalaj atığı. Yani yediğimiz cips malzemeler, içtiğimiz pet şişe sular. Özellikle Ağlayan Kaya bölgesinde piknik yapan piknikçilerimize şunu söylemek istiyorum. Mutlaka piknik yapıldıktan sonra temizlenmesi gerekiyor çünkü topladığımız ürünlerin yarısı can şişe şeklinde, doğaya zarar verdiği gibi malum güneşten dolayı da yangın etkisi oluşturuyor. Dolaysıyla çevre hepimizin sahiplenmesi gereken, herkesin sahiplenmesi gereken, her yönüyle sahiplenmesi gereken bir konu. Destek veren kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. çocuklar yaptıkları bu etkinliklerle gördüğünü unutmuyor. Çocuklarda çevre bilincinin oluşmasına destek oluyoruz. Manisa’mız toprağıyla, havasıyla temiz olmayı hak eden bir şehir. Bunu da hep beraber korumalıyız” dedi.

ÇEVREYİ VE DOĞAYI KORUMAK HEPİMİZİN GÖREVİ

Şehzadeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Gencay, amaçlarının öğrencilerde çevre bilincinin oluşmasını sağlamak olduğunu açıkladı. Gencay, çevreyi ve doğayı hep birlikte korumak gerektiğini vurguladı. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim