Ak Parti’nin kuruluşu ile aynı çatı altında olduğumuzda tanıdım. İlk dikkat çeken özelliği sessizliği, sakinliği ve mütevazılıği idi. Fakat o sessizliği gerek kişisel gerekse toplum önünde konuşmaya başlayınca biter yerine dinleyenlerin ağzını açık bırakacak bir konuşmacı çıkardı.
Zaman ve zemin önemli değildi. Konuda öyle. Her konuda akıcı bir konuşma üslubu ile ortamda bulunan herkesin hayranlığını kazanırdı. Yaşının çok genç olması ona olan saygıyı azaltmıyordu. Tam tersine, insanlar onu tanıdıkça hayranlıkla takdir ediyor, saygınlığı artıyordu. AK Parti teşkilatlarının her kademesinde devamlı çalışırdı. Gece gündüz demeden, miting ve seçim zamanlarında bayrak asılmasından salon süslemelerine kadar nezaret ederdi. Mahalle ve köylerde konuşmalar yapar, yorulmadan, dinlenmeden çalışırdı. Bu temposu diğer arkadaşlara bir örnek teşkil eder, yapılacak işlerde lokomotifliği kimselere bırakmazdı.
Manisa daha büyükşehir olmadan önce merkez tek ilçe iken yapılan  seçimlerde  “AK Parti Manisa Merkez İlçe Başkanı” oldu. En genç ilçe başkanlarından biriydi. En genç ama belki de en tecrübeli ilçe başkanıydı.
Onun yönetiminde beraber çalışma imkânımız oldu. Ben de onun yönetiminde yürütme kurulunda, başkan yardımcısı olarak görev almıştım. Aynı yönetimde çalışınca Ömer Faruk Çelik’in bilgisini, tecrübesini, temposunu, yöneticiliğini, fedakârlığını daha iyi anlıyorsunuz.
Onun başkanlığını yaptığı o yönetim kurulundan, ilerleyen dönemlerde il başkanı ve yöneticileri, ilçe başkanı ve yöneticileri, belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri olan arkadaşlar oldu. Ömer Başkan ve kadrosu öyle bir kadroydu.
Ömer Faruk ÇELİK, 2009 yılındaki yerel seçimlerde “Manisa Belediyesi Meclis Üyesi ve Grup Başkan Vekili” oldu. Ömer Başkan’ın başarılı teşkilatçılığından sonra başarı ile sürdüreceği belediyecilik dönemi böylece başlamış oldu. Belediyecilik dönemi onu teşkilatlardan uzaklaştırmadı çalışmalarını parti teşkilatı ile hep dirsek teması içerisinde sürdürdü.
2014 yılındaki yerel seçimlerde Manisa Büyükşehir Belediyesi oldu. Şehir merkezi “Şehzadeler” ve “Yunusemre” isimleriyle iki ilçeye bölündü. Belediye meclis üyeliği ve grup başkan vekilliği görevlerini 5 yıl boyunca başarı ile sürdüren Ömer Faruk Çelik Başkan da bu defa halkın teveccühü ile Şehzadeler İlçesi Kurucu Belediye Başkanı oldu. 
Oldu olmasına da belediyenin binası yok, personelin oturacağı, çalışacağı yer yok. Araç gereç dağınık, beldeler, köyler mahalle olmuş, hizmet bekliyor. Başkan, Şehzadeler Kaymakamlığında bir odada Belediye Başkanı olarak göreve başlayıp belediyeyi derleyip toparlayıp hizmet etmek için gece gündüz koşturmakta. Şikâyet etmeden, bıkmadan, usanmadan çalışarak, ilk önce kiralık bir binada (eski ticaret odası - G.Osmanpaşa caddesi) daha sonra da Büyükşehir Belediyesi’nin boşalttığı şimdiki binasında hizmete durmadan devam etti.
Bu olanları, bu yazıda sayılı satırlarla anlatıyorum ama yapılan mücadele ile geçen süre tam on yıl. Bir çocuğun doğması, büyümesi, yürümesi, koşması öyle kolay olmuyor.
Tüm zorluklara rağmen yapılan hizmetler tamamen sosyal belediyecilik örnekleri ile dolu. Özellikle kültüre, eğitime, yaşlılara, kimsesizlere, engellilere, spora, ilçenin cadde ve sokaklarına yapılan hizmetlerin yanında çiftçilere, öğrencilere, çocuklara yapılan hizmetler her zaman ön plana çıktı.  
Manisa da senelerdir yapılamayan eski Manisa diye isimlendirdiğimiz Spil dağı eteklerindeki mahallelerin kentsel dönüşümü ile sadece Şehzadeler ilçesinin değil Manisa’nın çehresini değiştiriyor. Bunun yanı sıra 24 saat açık olan ve yine tüm Manisalı çocuklarımızın, gençlerimizin, öğrencilerimizin yararlandığı eski adliye arkasındaki Millet Kütüphanesi Ege bölgesinin sayılı kültür merkezlerinden biri oldu. Şehzadeler park Manisa’ya gelenlerin görmeden gitmediği bir park oldu.
Kahramanmaraş ve Hatay depremlerinde Şehzadeler Belediyesi’nin deprem bölgesinde kurduğu ve 6 aydan fazla sürdürdüğü aşevi, depremzedelere yapılan ayni ve nakdi yardımlar ile personel, araç, makine destekleri de unutulmazlar arasındadır. Birçok il belediyesinin yapamadığı yardımları yaptı.
Tek, tek saymaya ve yazmaya kalksak benim köşemin yetmeyeceği kadar sayıya ulaşan tesisler ve hizmetleri yapan Ömer Faruk Çelik Başkan bu ay son olarak Şehzadeler Belediye Meclisini yöneterek 31 Mart da yapılacak yerel seçimlerle belediyecilik hizmetine, arkasında onu daima anacak hizmetler bırakarak veda edecek.
Kendisinden sonra gelecek belediye başkanına bayrağı Şehzadeler ilçesinin birçok sorununu çözüme ulaştırmış, birçok projeyi bitirmiş ve devam eden projeleri bitirilmek üzere teslim edecektir. Şehzadeler belediyesinin on senede nereden nereye geldiği göz ardı edilmemelidir.
Böyle bilgi ve tecrübeye sahip bir başkanın bir köşeye çekilmesi düşünülemez. Umuyorum bu bir nadas olur. İleriki dönemlerde daha geniş kitlelere hizmetler yapabileceği görevlerde bulunur.