Eylemlerinin her hafta Çarşamba günleri sonuç alana kadar devam edeceğini belirten sağlık çalışanları, vergide adalet istediklerini vurguladılar.

“Vergi kesintileri %15 olsun”

Sağlık çalışanı:

“Aile Sağlığı Merkez(ASM) çalışanları ve diğer sağlık çalışanlarından her ay artarak kesilen yüksek vergi oranları kabul edilemez hale gelmiştir.21 Şubat 2024 tarihinde her hafta Çarşamba günleri tüm ASM binalarında ve hastane önlerinde ‘Vergide Adalet İstiyoruz’ eylemlerimize kayıtsız kalan hükümetin karlarını her geçen gün artıran şirketleri nasıl kayırdığını görüyoruz ve bunun karşısında sessiz kalmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Vergi kesintilerinin her ay sabit ve en fazla %15 oranında olmasını istiyoruz” diye konuştu.

Sonuç alana dek eyleme devam edecekler

Taleplerinin çok açık olduğunu belirten sağlık çalışanı:

“Aile Hekimliği çalışanlarından her ay giderek artan oranda % 35 e varan vergi kesintilerine son verilmesini, ücretlerimizden yapılan vergi kesintilerinin her ay sabit ve en fazla %15 oranında olmasını istiyoruz. Bunun için on haftadır yürüttüğümüz Çarşamba eylemlerini sonuç alana dek süresiz sürdüreceğimizi buradan bir kez daha bildiriyoruz” diye konuştu.

Yanıtlanmayan sorularını tekrar sordular

Hükümete sorular soran bir sağlık çalışanı:

"Hükümete sorularımızı yanıtlamadığı için onuncu eylem haftamızda bir daha soruyoruz. Bizlerden ek vergi kesintileri yaptığınız kadarıyla kamudan beslediğiniz hangi şirketten bu kesintileri yapabiliyorsunuz? Kamudan yüksek vergi muafiyetleriyle, vergi aflarıyla beslediğiniz, büyüttüğünüz bir avuç şirkete sağladığınız destek ne zaman son bulacak? Sağlık çalışanlarının emeklerinin karşılığını vermeyi, haksız ve adaletsiz vergi kesintilerinden vazgeçmeyi düşünüyor musunuz? Halkımızdan alınan adil olmayan ekonomik ve sosyal eşitsizliğe kaynaklık eden dolaylı vergileri azaltmayı düşünüyor musunuz? Kamuda gösterişe şatafata israfa dayalı harcamalara ne zaman son vereceksiniz?”

“Eylemlerimiz her Çarşamba sürecek”

"Vergi mağduru halkımızı eyleme davet ediyoruz” diye konuşan sağlık çalışanı:

Manisa'da ilkokulda rekor kan bağışı Manisa'da ilkokulda rekor kan bağışı

“Eylemlerimiz taleplerimiz karşılana dek her Çarşamba sürecek, halkın sağlık hakkı, sağlık çalışanlarının haklı mücadelesi ve vergi adaleti için yürüttüğümüz mücadeleye tüm çalışanları ve vergi mağduru halkımızı davet ediyoruz” dedi.

Muhabir: RESULENUR KANTAR