Manisa'nınönde gelen okullarından biri olan Şehitler Ortaokulu, Disleksi Dostu Okullar adlı Erasmus+ KA210SCH projesine katılarak disleksi ve özel öğrenme güçlüğü çeken kişiler için uluslararası bir işbirliğine imza attı. Erasmus+ KA210SCH projesi kapsamında gerçekleştirilen ilk öğretmen hareketliliği 5-9 Şubat tarihleri arasında Bulgaristan'ın Rusçuk kentinde gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen ilk öğretmen hareketliliği eğitimine  İspanya, Romanya, Bulgaristan ve Türkiye'den gelen ortak kurumlar katıldı. 

Whatsapp Image 2024 02 27 At 16.05.12

İlk öğretmen hareketliliği eğitiminde Şehitler Ortaokulu İngiizce öğretmeni Elçin Ceyhan ve Sosyal Bilgiler öğretmeni Serap Sonal,eğitimde disleksi ve özel öğrenme güçlüğü hakkında  bilgilendirildiler.

Whatsapp Image 2024 02 27 At 16.05.11 (2)

MABEM'de yeni dönem kurs kayıtları başladı MABEM'de yeni dönem kurs kayıtları başladı

Proje Hareketlilik kapsamında önümüzdeki eğitim-öğretim yılında ise öğrenci hareketliliği için İspanya'da bir eğitim verilmesi planlanıyor. 

Whatsapp Image 2024 02 27 At 16.05.10

"Öğretmenler farkındalık oluşturmayı amaçlıyor"

Proje Yürütücüsü İngilizce Öğretmeni Elçin Ceyhan “ Projemiz ile okulumuzda disleksi ve özel öğrenme güçlüğü konularında öğrencilerde ve öğretmenlerde farkındalık oluşturmayı amaçladıklarını ayrıca bu projeyle öğrencilerin yabancı dil gelişimlerinin destekleneceğini belirtti.”

Whatsapp Image 2024 02 27 At 16.05.11 (1)

"öğretmen ve öğrencilerimiz kendilerini geliştirme fırsatı buluyor"

Okul Müdürü Tayfun Sarıbeyler“ Şehitler Ortaokulu olarak öğrencilerimizin  akademik çalışmalarının yanında aynı zamanda sosyal ve kültürel projelerde de yer almalarını istiyoruz. Böylece çocukların her yönden gelişeceklerini düşünüyoruz.  Erasmus Programı hareketlilikleri bunun için büyük bir fırsat . Bu projeler sayesinde öğretmenlerimiz  ve öğrencilerimiz kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Bu vesile ile projeye katkı sağlayan değerli öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi kutlar ve okulumuza katkılarından dolayı teşekkür ederim.” şeklinde konuştu. 


 Projenin bir sonraki hareketliliğinin Nisan ayında Romanya’nın Slatina şehrinde gerçekleşmesi planlanıyor.

Kaynak: ÖZGE AY