Kurban Bayramı ve öncesinde de susuz kalan vatandaşlar,  Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MASKİ yetkililerine tepki gösterdi. Yaşadıkları sıkıntıyı, “Yazıklar olsun bunların aldığı paraya. Çapanın burnuyla kazarak suyu getirdik biz buraya. Geldiler benim elimden suyu aldılar, şimdi parayla bana su satıyorlar. Benim evime 3 aydır su gelmiyor 800 lira fatura ödedim” diyerek dile getirdi.

Manisa Meydan Gazetesi olarak geçtiğimiz aylarda gündeme taşıdığımız Yunusemre ilçesi Çamlıca Mahallesi’ndeki su sorunu, vatandaşları isyan ettirdi.

İYİ Parti Yununsemre ilçe Başkanı Tufan Akan da, bölgeye bir ziyaret gerçekleştirdi. Vatandaşların sorunları dinledi, ardından yetkililere seslendi.

Yunusemre ilçe Başkanı Tufan Akan, insanların 40 derece sıcağın altında su sıkıntısı çektiklerini, bulaşık ve çamaşırlarını dahi yıkayamadıklarını söyledi.

Suyun en önemli temel gıda maddesi olduğunu vurgulayan Akan, bu yüzyılda, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ’nin vatandaşları mağdur ettiğini ve bu ayıbın da onlara ait olduğunu anlattı.

“BU ÇALIŞMALAR HERHALDE HİÇBİR ZAMAN BİTMEYECEK”

Köyde bulunan suyu köylünün zamanında kendi imkanlarıyla getirdiğine dikkati çeken Akan, “Buraya gelen suyu köylü zamanın da kendisi yapmış. Hala da aynı borular duruyor. 3 kilometrelik bir boru hattı var. Bu boru hattı artık yetersiz. Sondaj yetersiz. Hem mahalle muhtarı hem de diğer yetkillerimizle görüşme yaptık. Bu görüşmenin sonunda konuyla ilgili çalışmanın olduğunu söylediler ancak bir ay önce de çalışmaların olduğunu söylediler. Bu çalışmalar herhalde hiçbir zaman bitmeyecek. Muradiye’den su getirerek bu işi çözmeye çalışıyorlar. Taşıma suyla değirmen dönmez” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve MASKİ yetkililerine seslenen Akan, sözlerine şöyle devam etti: “Çamlıca Mahallesi Yunusemre ilçemizin en büyük mahallelelerinden bir tanesidir. İnsanlar mağdur durumda bu mağduriyeti gidermekte sizin asli görevinizdir” diye konuştu.

“YATALAK HASTAM VAR”

Suyla ilgili sıkıntısını dile getiren bir vatandaş, “Geleceğiz acele etmeyin dediler. Bir gün bekledim ertesi gün bekledim ne gelen var ne giden. Benim evde yatan bir hastam var. Suyumu ben komşudan temin etmek zorunda kaldım. O kadar dile getirdiğim halde suyumuz hala yok” diye konuştu.

“800 LİRA FATURA ÖDEDİM”

Bir başka vatandaş da, “Çamlıca Köyü Muhtarı geliyor köyün içinde su arıyor. Muhtar da muhtarlığını yapmıyor. Yazıklar olsun bunların aldığı paraya. Ben buraya su getirirken çapanın burnuyla kaza kaza getirdim. Geldiler burada benim elimden suyu aldılar şimdi parayla bana su satıyorlar. Benim evime 3 aydır su gelmiyor 800 lira fatura ödedim. Haram zıkkım olsun. Helal etmiyorum. Koltuğun üzerine oturup da buraya Çamlıca’ya gelip de direklere afiş asmaya benzemez. Benden kasa parası alıyorlar. Sen ihaleye verdiğin şeyi benden ne kasa parası alıyorsun. Niye saat parası alıyorsun Benim saatim 8 senelik. 10 yıl doldurmuş diye benden saat parası kesti 400 lira. Haram zıkkım olsun. Ben kendi saatimi gidip alırım. Ben onun hiçbir şeyini istemiyom”  dedi.

“ÜVEY EVLAT OLSA BU KADAR YAPILMAZ”

Mahallenin ileri gelenlerinden bir vatandaş da şöyle dedi: “Bu su yolunu kazarken su köye gelemeden adam öldü. Biz öyle zorluklarla getirdik bu suyu köye. Parayı alıp gidiyorlar. Üvey evlat olsa bu kadar yapılmaz” dedi. LEYLA DOĞAN

Editör: TE Bilisim