İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İYİ Parti’nin 27 Nisan Cumartesi günü Seçimli Olağanüstü Kurultaya gideceğini duyurmuştu.

İYİ Parti’de henüz Genel Başkan Meral Akşener’in adaylığı konusunda netlik olmazken, İYİ Parti Manisa İl Başkanı Ali Zafer İksir, Meral Akşener’e desteğini açıkladı.

"Genel başkan olarak seçilmesini tüm kalbimle destekliyorum”

Ali Zafer İksir Akşener’e desteğini açıkladığı konuşmasında,

“27 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşecek olan İYİ Parti Olağanüstü Kurultayı öncesinde, partimizin geleceği ve ülkemizin demokrasisi adına önemli bir konuyu sizlerle paylaşmak istiyorum. Bilindiği üzere, bu kurultayımızda Genel Başkanımızın kim olacağına dair kritik bir karar alınacak. Ben, İYİ Parti Manisa İl Başkanı olarak, değerli liderimiz Sayın Meral Akşener’in yeniden aday olmasını ve genel başkan olarak seçilmesini tüm kalbimle destekliyorum” ifadelerine yer verdi.

Zafer İksir'den Meral Akşener'e Kurultayda Destek (1)

Kırkağaç’taki Bakır Çayı zehir saçıyor Kırkağaç’taki Bakır Çayı zehir saçıyor

Başkan İksir konuşmasının devamında şunlara değindi:

“Sayın Akşener, siyaset sahnesindeki deneyimi, liderliği ve ülkemize olan bağlılığı ile her zaman örnek olmuş bir devlet insanıdır. Kendisi, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde Sayın Ekrem İmamoğlu ve Sayın Mansur Yavaş gibi değerli belediye başkanlarımızın cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesi gerektiğini öne sürmüştü. Bu öneri, hem parti içinde hem de genel kamuoyunda büyük ilgi ve destek görmüştü. Ancak buna rağmen Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olmakta ki ısrarı ve 6’lı masanın bileşenlerini oluşturan diğer siyasi partilerin kendi çıkar ve menfaatleri için  Sn. Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığını desteklemeleri,  14 Mayıs seçimlerindeki hak edilmeyen başarısızlığı getirmiştir. Nitekim, 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen yerel seçim sonuçları, Sayın Akşener’in bu tespitinin ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır. CHP’nin İstanbul ve Ankara başta olmak üzere, ülkemizin dört bir yanında elde ettiği başarı, halkımızın değişim ve yenilik yönündeki taleplerini açıkça ortaya koymuştur. Bu sonuçlar, aynı zamanda, seçmenin demokrasiye, hukuka ve adalete olan bağlılığının, halkımız tarafından güçlü bir şekilde desteklendiğinin de bir göstergesidir” ifadelerini kullandı. 

"İYİ Parti, Cumhur ittifakının nasıl yıkılacağını gösteren bir parti olmuştur"

İYİ Parti olarak, ülkenin ve milletin yararına olan her türlü öneri ve düşünceyi önemsediğini ve bu yolda çalışmaları sürdürdüğünü dile getiren İksir, son olarak şunları söyledi:

“Bizler, İYİ Parti olarak, ülkemizin ve milletimizin yararına olan her türlü öneri ve düşünceyi önemsiyor, bu yolda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Akşener’in liderliğinde, birlik ve beraberlik içinde, Türkiye’nin aydınlık geleceği için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Kurulalı henüz 8 yıl olmasına rağmen partimiz yıkılmaz denilen Cumhur ittifakının nasıl yıkılacağını gösteren, umutların yeşermesine vesile olan parti olmuştur. Bundan sonra da bu inanç ve aydınlık geleceğin merkezi İYİ  Parti olacaktır. Milletimiz ile ittifak yolunu açan yine İYİ Partidir. Yaptığımız hatalar olmamış mıdır? Elbette ki olmuştur. Ancak hatalarımızdan ders çıkartarak, kaybederken kazanmayı da öğreneceğiz. İYİ Parti olarak, ülkemizin ve milletimizin daha iyi bir geleceğe ulaşması için üzerimize düşen görevi yerine getirecek, demokrasi ve adaletten yana duruşumuzu kararlılıkla sürdüreceğiz.”

Muhabir: RESULENUR KANTAR