Anna Jarvis annesinin ölümünden sonra annelerin hatırlanması için gün düzenlenmesi fikrini ortaya koyar. 1914'te ABD başkanı Woodrow Wilson, anneler gününü resmi olarak kutlamak için duyuru yayınlar. Bu duyuru da her yılın ikinci pazar günü anneler günü olarak kutlanmasını ister.
ABD’de kutlanmaya başlanan, ardından hızla tüm dünyaya yayılan “Anneler Günü”, 1955 yılından beri de ülkemizde kutlanıyor. O gün bugündür her mayıs ayının ikinci pazarı tüm insanlık tarafından adeta annelere adanmış bir gün gibi kabul ediliyor.
Anne olmanın getirdiği güzellikleri ve bu role sahip olmanın özel yanını anlatmaya kelimeler yetmeyecektir eminim. Emekle ve büyük sıkıntılarla yetiştirilen dünün çocuklarıyız çünkü, bu duyguyu oradan biliyorum.
Yaşam boyunca bize bahşedilen doğurma ve annelik duygusunu sadece biz hissedebiliyoruz. Doğurmayan ya da çocuk sahibi olamayan annelerde aynı his içindeler. Kalbe verilen bu ilahi gücün eyleme dönüşmesinden daha farklı ve özel ne olabilir ki…
Çocuk sahibi olamayan kadınların da aynı his ve düşüncelere sahip olduğuna kaç kez şahitlik ettik değil mi?
Anneler Günü, 365 günde yalnızca 1 gün kutlansa da ömür boyu yaşamın içinde olan duygular var. Özel bir güne atfedilmesine bir anlam bulamayan biri olarak şunu belirmek isterim ki her şey sürdürülebilir ilgi ve sevgi ile ilgilidir. Bazı özel günlerin tek başına kutlanması ya da hatırlanması taraftarı değilim. 
Bizler bir ruh olarak annelerimize üflendiğimiz gündür aslında bu işin başlangıcı ve yaşam boyu bağlılığımızın ve sadakatimizin temsilidir.
Yaşımız kaç olursa olsun fikrine ve şefkatine muhtaç olduğumuz kadınlardır annelerimiz.
Biz büyüdükçe şekil değiştiren bu bağ başka hangi insan ilişkisinde yaşanabilir ki…
Bu yazıyı yazmadan önce gördüğüm bir Cahit Sıtkı Tarancı şiirini paylaşmak isterim.

Bir gün sılaya geldiğimde, 
Bir şeyler sezersen halimde,
Hiç şaşmayasın anacığım. 
Başımı koyup dizlerine,
Uzun uzun ağlayacağım
Bütün insanların yerine.

Annesi hayatta olanlar için 12 Mayıs Pazar günü büyük bir şans gerçekten. Kollarına koşarak dünyanın bütün yorgunluklarını unutacağınız anlar yaşayacaksınız. 
Anneliğin koşulsuz bir sevgi ve merhametten olduğunu tekrar tadacaksınız. Her gün farkında olmadan yaşadığınız sevginin, bugün daha çok farkında olacaksınız.
Ellerinden tutup gözlerinin içine bakarak söyleyin: Seni çok seviyorum anne ben senin her zerrene muhtacım…

Sağlıkla Kalın.