CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, emekliilere verilen bayram ikramiyelerine dikkat çekerek, emeklilerin bayram öncesi düştükleri zor duruma belirtti. 

“Emekli artık yok sayılmak istemiyor”

Bayramda ikram edilen ürünlerin fiyatlarına da dikkat çeken Başevirgen, “Emekliler yaşam mücadelesi verirken; bayramda torunlarına harçlık vermesi, tatile gitmesi, gelecek misafirleri için ikramlık alabilmesi hayalin de ötesine geçti. Emekliye bayram hayal oldu. Emekli 3 bin liralık ikramiyesiyle, kilogram fiyatı 500 liradan başlayan baklavayı, 200 liradan başlayan ikramlık şekeri nasıl alsın? Emekli artık yok sayılmak, görmezden gelinmek istemiyor” ifadelerinde bulundu.

"Emeklilerin durumu ise daha vahim”

Emeklilerin yaşam mücadelesinin daha da sertleştiğini vurgulayan Başevirgen,

“Ülkemizde ekonomik kriz her geçen gün daha da derinleşiyor. Enflasyon, peşi sıra gelen zamlar ve ek vergiler vatandaşı nefes alamaz noktaya getirdi. Çalışanların durumu böyleyken yıllarca çalışıp üreterek ülke ekonomisine destek olan emeklilerin durumu ise daha vahim. Milyonlarca emekli 10 bin liralık maaşla açlığa mahkum edilirken, sadece 3 bin liralık bir bayram ikramiyesinin verilmesi emeklinin aklıyla dalga geçmektir. Emeklilerin yaşam mücadelesi her geçen gün sertleşirken iktidarın emekliye insanca yaşayabilecekleri bir zam yapmak yerine sadece 3 bin liralık bayram ikramiyesi vermesi hiçbir vicdana sığmaz”  şelinde konuştu.


"Emeklileri buruk bir bayram bekliyor"

CHP’li Başevirgen bayram ikram edilen ürünlerin fiyatlarına dikkat çekerek, şu ifadelerde bulundu:

 “Ramazan ayına yoksul bir şekilde giren emeklilerimizi şimdi de buruk bir bayram bekliyor. Ramazan Bayramı’nda küçükler büyüklerin ellerini öpüp harçlıklarını alır. Bayram geleneklerimiz arasında misafire tatlı, şeker, çikolata ikram etmek vardır. 3 bin liralık ikramiyeyle emekli nasıl torununa harçlık versin, nasıl ikramlık tatlı, şeker alabilsin? En düşük baklavanın kilogram fiyatı 500 lirayı buldu. En düşük ikramlık şekerin kilogram fiyatı ise 200 liradan başlıyor” 

Manisalı Cenk Özatıcı İYİ Parti Başkanlık divanına girdi Manisalı Cenk Özatıcı İYİ Parti Başkanlık divanına girdi
Muhabir: DERYA ÖZTÜRK