Merhaba sevgili okurlarım. Bugün sizlere 10 Nisan Polis Haftası ile ilgili bir köşe yazısı yazmak istiyorum. Çünkü polislerimiz, ülkemizin güvenliği ve huzuru için gece gündüz demeden fedakarca çalışan kahramanlardır. Onların sayesinde bizler rahat ve huzurlu bir şekilde yaşayabiliyoruz.

Polis Haftası, 10 Nisan 1845 tarihinde İstanbul'da kurulan ilk modern polis teşkilatının yıl dönümüdür. Bu tarihten itibaren polis teşkilatı, ülkemizin her köşesinde kanunun üstünlüğünü sağlamak, suç ve suçlularla mücadele etmek, vatandaşların hak ve özgürlüklerini korumak için büyük bir özveri ve cesaret göstermiştir. Polislerimiz, terörden uyuşturucuya, trafikten asayişe kadar birçok alanda görev yapmaktadır. Onlar, vatandaşların güvenliğini sağlamak için kendi canlarını tehlikeye atmaktadır. Bazıları şehit olmakta, bazıları gazi olmakta, bazıları da ailelerinden uzak kalmaktadır.

Polis Haftası, polislerimizin bu fedakarlıklarını takdir etmek ve onlara teşekkür etmek için bir fırsattır. Bizler de bu vesileyle polislerimize minnettarlığımızı ifade etmeliyiz. Onlara moral ve destek vermek için çiçek göndermeliyiz, mesaj atmalıyız, sosyal medyada paylaşımlar yapmalıyız. Onlara saygı duymalıyız, işlerini kolaylaştırmalıyız, kurallara uymalıyız. Onlar bizim için varsa, biz de onlar için varız.

Polis Haftası'nın tüm polislerimize kutlu olmasını diliyorum. Şehit olan polislerimize Allah'tan rahmet, gazi olan polislerimize şifa ve sağlık diliyorum. Emniyetin fedakar kahramanlarına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.