Evet, sevgili okurlarım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı kurulan 6’lı masada son günlerde hareketli günler yaşanmaya başladı. 6’lı masanın baş aktörlerinden biri olan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yaptığı basın açıklamasıyla 6’lı masadan ayrıldıklarını duyurdu. 

Akşener, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "İYİ Parti kıskaca alınmıştır, buna boyun eğmeyeceğiz. Dayatmaya boyun eğmeyeceğiz. Bu bizim temel ilkemizdir. Bu doğrultuda siyasetimizin merkezinde milletimizi alıp memleketimizi il il, ilçe ilçe, karış karış gezdik. Dün 5 siyasi parti ortak aday olarak Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını söylediler. Biz masaya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın ismini beyan ettik. Ancak önerimiz kabul görmedi. Anladık ki şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir. Biz İYİ Parti'yi bunun için kurmadık. Üzülerek söyleyerek geldiğimiz noktada Altılı Masa millet iradesini yansıtma kabiliyetini kaybetmiştir. Bir noter masasına dönüşmüştür. Bu masa artık potansiyel adayların tartışabildiği ortak akıl platformu olmaktan çıktı. Ne bir kumar masasında ne bir noter masasında olmayacağız. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'na çağrıda bulunmak istiyorum. Milletimiz, sizleri sevdi, bağrına bastı. Ve bugün de; çok kritik bir kırılmanın eşiğinde, sizi göreve çağırıyor." Bu çağrının sahibi millettir. Bu karar milletindir. Bu saatten sonra bizlere düşen bir seçim yapmaktır."

Meral Akşener’in bu söylemlerinin içerisinde bir cümle vardı ki gerçekten çok önemliydi. 

Ya tarih yazacağız ya da tarih olacağız” dedi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile CHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çağrıda bulundu. Ne yazık ki Meral Akşener’in çağrısına ne İmamoğlu ne de Yavaş kulak asmadı.

 Meral Akşener ve Ekrem İmamoğlu’nun yakınlığı herkesçe bilinmekteydi. Ekrem İmamoğlu’nun Saraçhane çağrısına İYİ Parti lideri Meral Akşener’in “Ankara’dan çıktım, geliyorum” yanıtı hala hafızalardaki yerini korurken Ekrem İmamoğlu’nun Meral Akşener’e sırt çevirmesini gerçekten ironik buldum. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, İmamoğlu için Almanya ziyaretinden dönmezken Meral Akşener dağ gibi ardında durmuştu.  

Bir başka dikkat çeken hususta Meral Akşener, ilk günden bu yana kazanacak lider vurgusunu her fırsatta yinelemişti. Ama ne yazık ki altılı masa Kemal Kılıçdaroğlu’nun ihtiraslarına kapılarak gerçek düşüncelerini beyan edemedi. 

Meral Akşener, halkın istediği Cumhurbaşkanı olsun, halkı dinleyelim derken Kemal Kılıçdaroğlu, kişisel hırsı için millete sırtını döndü. Kemal Kılıçdaroğlu’nun gözünü Erdoğan düşmanlığı o kadar bürümüş ki, halkın sesine bırakın kulak vermeyi dünya yansa umrunda değil. 

Bakalım bundan sonraki süreçte neler olacak hep birlikte göreceğiz, sevgili dostlar. Sağlıcakla kalın.