Yunusemre ilçesinde yerel seçim çalışmalarına dur durak bilmeden devam eden İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan adayı Tufan Akan, sosyal belediyecilik projelerini açıklamaya başladı. 

İYİ Partili Akan, Yunusemre’deki işsizlik sorununa dikkat çekerek, belediyenin istihdam ofisinin daha işlevli bir hale getirileceğinin sözünü verdi.

“SOSYAL BELEDİYECİLİK BİRİNCİ ÖNCELİĞİMİZ”

İYİ Parti Yunusemre Belediye Başkan adayı Tufan Akan,

“Yunusemre büyük bir sanayi şehri olmasına rağmen birçok iş kolunda işsizlik sorunu yaşanıyor. Özellikle beyaz yaka olarak adlandırabileceğimiz iş arayışında olan vatandaşlarımız, umutlarına erişme konusunda ciddi sıkıntılar yaşıyor. Bu noktada sosyal belediyeciliğin farkını görüyoruz. Belediyeler, kurdukları istihdam ofislerini daha işlevli bir hale getirmek ve iş arayan her bir vatandaşımıza yardımcı olmak zorundadır. Biz, Manisa’nın sermayedarları ile iş arayışında olan vatandaşlarımızı doğru bir zeminde buluşturmaya kararlıyız” dedi. 

“İSTİHDAM OFİSLERİ İŞLEVLİ HALE GETİRİLECEK”

CHP’li Başevirgen, kamuda tasarruf tedbirlerini değerlendirdi CHP’li Başevirgen, kamuda tasarruf tedbirlerini değerlendirdi

İYİ Partili Belediye Başkan adayı Tufan Akan son olarak şu ifadeleri kullandı,

“Vatandaşlarımızın değerli teveccühüyle Yunusemre’yi İYİ belediyeciliğe kavuşturursak yapacağımız ilk iş Yunusemre Belediyesi’nin istihdam ofisini hem personel, hem de işveren portföyü açısından geliştirmek olacak. Göreve geldiğimiz andan itibaren istihdam ofislerini rehabilite ederek daha işlevli bir işçi-işveren buluşmasına zemin hazırlayacağız”

Kaynak: DERYA ÖZTÜRK