Manisa Celal Bayar Üniversitesi (MCBÜ), “Upskilling The Women in NEET from Household Economies to Leading Enterprises (UP – HOLD) – Kadınların İş Becerilerinin Geliştirilmesi İle İş Piyasasına Katılımlarının Arttırılması” isimli AB Projesi kapsamında istihdamda ve eğitimde olmayan kadınlara yönelik dijital yeterlilik eğitimi Şehzadeler ilçesinde gerçekleştirildi. 

Proje kapsamında ikinci olarak “Dijital Yeterlilik” eğitimi MCBÜ Bilgisayar sınıfında Şehzadeler Halk Eğitimi Merkezi Kuaförlük ve El Sanatları Teknolojisi kursiyerlerine verildi.

Dijital okuryazarlık, medya okuryazarlığı, internet ve bilgisayar kullanımına yönelik temel bilgiler, dijital vatandaşlık, e-devlet uygulamaları ve sosyal medya kullanımı gibi temel bilgileri içeren eğitimler, proje ekibinden Prof. Dr. Hatice Yurtsever, Doç. Dr. Pınar Pehlivan ve Dr. Öğretim Üyesi Lale Yakupoğlu ve Araş. Gör. Ökkeş Çelen tarafından laboratuvar ortamında gerçekleştirildi.

Harmanlanmış eğitim yöntemlerinin kullanıldığını, teorik bilgilerin yanı sıra katılımcıların bizzat içinde yer aldığı çeşitli etkinlerle zenginleştirildiğini belirten Prof. Dr. Hatice Yurtsever, “Bir yandan eğlenceli etkinlikler, diğer yandan internet kullanılarak uygulanan teknikler, eğitimin oldukça verimli olmasını sağladı. Pendik Belediyesi’nin koordine ettiği, Manisa Celal Bayar Üniversitesi ile birlikte Topcoach (Slovakya), Solidaridad Sin Fronteras (İspanya) ve Autokreacja (Polonya) isimli kurumların ortak olduğu proje 2022 yıl sonunda tamamlanacak.” Dedi.

Katılımcıların oldukça memnun kaldığı pilot eğitimlerin üçüncüsünün ise ilerleyen aylarda “Girişimcilik ve e-satış” konusunda yapılacağı bildirildi. 

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nin ortak olarak yer aldığı proje kapsamında ilk olarak “Ev Ekonomisi Yönetimi ve Finansal Okuryazarlık” konulu eğitim 30 Eylül-2 Ekim 2021 tarihleri arasında MCBÜ Sinema salonunda gerçekleştirilmişti.  (Turgay Duyar)


 
Editör: TE Bilisim