Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından 2024 yılı “Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi” kapsamında, Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan “Domates, Biber ve Patlıcan Üretimini Geliştirme Projesi” kapsamında sebze fidelerinin dağıtımlarına devam ediliyor. 

Sebze üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor

Proje kapsamında Kula’da da üreticilere patlıcan fidesi dağıtıldı. Dereköy, Ortaköy, Kalınharman ve Sarnıç mahallelerinde dağıtımı yapılan fidelerle sebze üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Kula’da Üreticilere Fide Dağıtımı Yapıldı (3)

“Kaliteyi artıracak uygulamaların yaygınlaştırılması amaçlanıyor”

Sebze fidelerinin teslim töreninde konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, proje ile sebze üretiminin teşvik edilmesi, bitkisel üretimde verim ve kaliteyi artırılmasını hedeflediklerini ifade etti. 
İl Müdürü Öztürk,

“Projemiz ile İlimiz topraklarında; küçük ölçekli bitkisel üretim işletmelerinin gelirlerinin artırılması ve çeşitlendirilmesi, ekiliş programı yapılmayıp boş bırakılan arazilerin veya nadas alanlarının uygun münavebe planı ve ekim yöntemleri kullanılarak tarımsal üretime kazandırılması, üreticilerin girdi maliyetine katkı sağlanması, sebze üretiminin teşvik edilmesi, bitkisel üretimde verim ve kaliteyi artıracak uygulamaların yaygınlaştırılması amaçlanıyor.” İfadelerine yer verdi.

103 üretici faydalanacak

Projeden toplamda 103 üretici 265 dekar alanda fayda sağlayacağını vurgulayan İl Müdürü Öztürk son olarak şu ifadelere yer verdi:

İl Müdür Öztürk, dolu yağışından zarar gören arazilerde incelemelerde bulundu İl Müdür Öztürk, dolu yağışından zarar gören arazilerde incelemelerde bulundu

“Kula İlçemizde projemizden faydalanan 77 üreticimize 75 dekar alanda kullanmak üzere 150 bin adet patlıcan fidesinin teslimini gerçekleştirdik" 

Kula’da Üreticilere Fide Dağıtımı Yapıldı (4)

Kula İlçesi Dereköy mahallesinde gerçekleşen sebze fidesi dağıtım programına; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Serdar Mersinli, Kula İlçe Tarım ve Orman Müdürü Bilgin Sarısu, Kula Ziraat Odası Başkanı Nuri Topal, muhtarlar, konu sorumlusu teknik personeller ile üreticiler katıldı. derya
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK