Binlerce çocuğun Kur'an-ı Kerim ve dini bilgiler öğrendiği yaz Kur’an kursları başlıyor. Manisa’yı ziyaret eden ve çeşitli programlara katılan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, 27 Haziran Pazartesi günü gerçekleşecek olan 2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları açılış programına katılacak. 2022 yılı yaz Kur’an kurslarında eğitim-öğretim tek dönem halinde 27 Haziran-26 Ağustos 2022 tarihleri arasında yüz yüze gerçekleştirilecek. Eğitimler talepler doğrultusunda öğleden önce veya sonra günde 3 saat şeklinde planlanacak ve 8 hafta devam edecek. Çocuklar il genelindeki bin 800 camide hem kuran-ı kerim öğrenecek hem de yapılacak faaliyetlerle dolu dolu bir yaz geçirecek. Manisa Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek program öncesi açıklamalarda bulunan Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, Türkiye’de Kur’an kurslarının açılışının Manisa’da yapılacağını açıkladı.

ÇOCUKLAR GÜZEL GÖSTERİLER GERÇEKLEŞTİRECEK

Soykök, “Tüm Türkiye’de Yaz Kur’an kursları açılışı önceden sadece Ankara’da gerçekleşiyordu. Bu sene Manisa’da gerçekleştirilecek. 27 Haziran Pazartesi günü saat 10.’da Kültür Sitesi Lale Salonunda açılış törenimizi gerçekleştireceğiz. 1 aylık hazırlık sürecinde çocuklarımız güzel gösteriler hazırladılar. Diyanet İşleri Başkanımız Prof. Dr. Ali Erbaş ve Manisa Valimizin birer konuşmaları orada olacak. Çok güzel bir etkinlik olacak oraya da halkımızı davet ediyoruz” dedi.

İYK KEZ YATILI KUR’AN KURSU UYGULAMASI

Soykök, Manisa genelinde 1800 civarında cami ve Kur’an kursunda Yaz Kur’an kurslarının gerçekleşeceğini ifade etti. 2021 yılında 32 bin öğrencinin bu kurslara katıldığını açıkladı. İl Müftüsü Soykök ayrıca, bu sene ilk kez yatılı yaz Kur’an kursu uygulamasının başlayacağını da duyurdu. CÜNEYT HASÇELİK

Editör: TE Bilisim