Cami imamı Ömer Faruk Altunağa, bestelediği Mesir Marşı’nın hikayesini bizlerle paylaştı. 4 yıl boyunca Manisa’da Mesir Festivaline ara verilmesinden dolayı, Manisa’nın böyle bir şeye ihtiyacının olduğunu vurgulayan cami imamı Altunağa, eşinin de Mesir Marşı’nı besteleme aşamasında payının olduğunu belirtti.

İşte Altundağa’nın Manisa Mesir Festivaline özel olarak bestelemiş olduğu Mesir Marşı’nın ortaya çıkma serüveni:

CHP’li Başevirgen’den Manisalı çiftiçilere geçmiş olsun mesaj CHP’li Başevirgen’den Manisalı çiftiçilere geçmiş olsun mesaj

 “Mesir Marşı’nı eşimle birlikte yaptık”

4 yıl arayı kapatmak için böyle güzel bir marş besteledik eşimin desteğiyle diyen Altunağa,

“Manisa’da sanata verilen değer, sanatçıya verilen değer farklı illerde daha farklıyken Manisa’da bu çok öne çıkmıyor. Bu noktada mesela benim Sultan Cami İmam Hatibi olarak, Sultan Camiyle ilgili olarak birçok klip yaptım. Birçok klibim de Sultan Cami’ni kullandım. Birçok televizyon kanalındaki programımda Sultan Cami avlusunda programlarımı yaptım. Sultan Cami ve Manisa’nın tanıtımına birçok eser bıraktım. En sonunda yaptığım zaten 2024 yılı itibariyle 4 yıl mesire ara verildiğini biliyorsunuz. Ara verilmişken dedim bu aralığa en azından bir şeyler yapılmalı diye düşündük ve mesir saçılacağını öğrendiğimiz anda eşimle birlikte mesir marşı yaptık. Eşimin de payı büyüktür bu konuda” ifadelerini kullandı.

Mesir Marşı’nın Ortaya Çıkma Serüveni1

“Haydi Manisa’m eller duaya, Haydi Manisa’m eller şifaya”

İçinde Manisa geçen hiçbir türkünün olmadığını vurgulayan Altunağa,

“Bizde zaten bunu eserimizde dile getirdik. Eski eserle yeni eser arasında ne fark var. Biz bir tarihten kesit sunuyoruz. Marş havasında, dua için ellerimizin açılması gerektiğini ve ‘Haydi Manisa’m’ Manisa’ya yapılmış güzel de bir eser oldu. Manisa’nın ismi geçen eser sayısı baktığınız vakit, hadi bakalım Manisa eserleri yazın, bir sürü türkü vardır ama içinde Manisa geçen hiçbir türkü yok. Şu anda “Haydi Manisa’m eller duaya, Haydi Manisa’m eller şifaya” diye, sizde çok güzel haber yapmışsınız. Teşekkür ediyoruz. Bu noktada bunu dile getirdik. Yani insanları coşturmak, marş havasında madem bunu yapıyoruz bizde bir katkı sunalım dedik. Bu noktada ben yetkililere eserimi takdim ettim. Onlarda ister yayınlasınlar, ister dijitallerini alsınlar, o noktada tamamen yetkililerin inisiyatifine bıraktım” diye konuştu.

Muhabir: RESULENUR KANTAR