Milletin sınavı devam ettiğini ifade eden Şimişek, milletin önümüzdeki genel seçimlerde son notu vereceğini vurguladı.
Birlikte Değişim Platformu temsilcisi İlkay Şimşek, 31 Mart yerel seçimler sonrası gelişmeleri değerlendirdi. Milletin iktidarı ve muhalefeti büyük bir sınavdan geçirdiğini ifade eden Şimşek, önümüzdeki genel seçimlerde son notu vereceğini, kibirden uzak, halka yakın duranın bu sınavı kazanacağını belirtti.

”Milletin yaşanan ekonomik buhrana tepki vermesidir”

Ana muhalefet partisi üzerinden uyarıda bulunduğunun vurgulayan Şimşek

"Seçim öncesi yapılan anketlerde 30’un üzerinde belediye elde etmesi beklenen ana muhalefetin, beklentinin üzerinde bir sonuca ulaşmasının nedeni milletin yaşanan ekonomik buhrana tepki vermesidir. İktidarın yıllar içerisinde vatandaşın ekmeğini eksilterek kendi zenginini yaratması toplumun her kesimini rahatsız etti ve sonuçta kibir kaybetti. Ana muhalefet ise 'Türkiye İttifakı’ söylemiyle kimseyi ayrıştırmayan, kutuplaştırmayan bir dil kullandı, sürekli bağıran iktidar ve küçük ortağından sıkılan halk, aynı davranışı sergileyen diğer partilere de gitmedi. Millet neyi istediğini, neyi istemediğini çok net bir şekilde ortaya koydu, şimdi kimlerin bu mesajı dikkate alacağını bekliyor, mesajı doğru okuyan ve uygulayan, erken veya zamanında yapılacak genel seçimlerin kazananı olacaktır." şeklinde konuştu.

“Daha sıkı denetimler yapılmalı, cezai işlemler arttırılarak uygulanmalıdır “

İktidarın bundan sonra yapması gerekenin, tüm emekçileri ayırt etmeksizin alım güçlerini arttırması gerektiğini belirten Şimşek,

Şehzadeler ve Yunusemre’de 2 Mayıs Perşembe günü elektrik kesintisi yaşanacak Şehzadeler ve Yunusemre’de 2 Mayıs Perşembe günü elektrik kesintisi yaşanacak

"İktidarın yanlış ekonomi politikaları emekçi kesimler için hayati önem taşıyan asgari ücretin yoksulluk sınırının altında kalmasına neden olmuştur. Emekliler ise tamamen açlık sınırının altında yaşam mücadelesi vermektedir. Çiftçi artan maliyetler nedeniyle üretim yapamıyor, üretse de alın terinin karşılığını alamıyor. Diğer yanda fırsatçılar hiçbir neden yokken mal ve hizmet rakamlarını yükseltmeye, fahiş fiyat uygulamaya devam ediyor. İktidarın bu konudaki uyarılarını dikkate almayan fırsatçıların dilediği gibi hareket etmesi, hükümetin ekonomik yaşama ve piyasalara hâkim olamadığını gösterir, sadece bu nedenle bile daha sıkı denetimler yapılmalı, cezai işlemler arttırılarak uygulanmalıdır.” ifadelerinde bulundu.

Muhabir: RESULENUR KANTAR