Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf Odası Başkanı Mehmet Akgül, Ramazan ayının 27. gününe özel iftar menüsünü açıkladı.

50 yıllık kuru fasulye ustası aşçı Mehmet Akgül’ün iftar menüsü

  • Brokoli Çorbası
  • Manisa Kebabı
  • Cheese Kek

Iftar 27 (2)

Çırak bulamayınca çareyi, işi eşine öğretmekte buldu Çırak bulamayınca çareyi, işi eşine öğretmekte buldu

Aşçı Mehmet’ten Brokoli Çorbası Malzemeleri

  • 500 g brokoli
  • 1 adet havuç
  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet soğan
  • Sıcak su (üzerini geçecek kadar)
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı süt kreması
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • Karabiber

Aşçı mehmet’ten Brokoli Çorbasının yapımı şu şekilde anlattı:

“Temizleyip yıkadığınız brokoliyi, küp küp doğradığınız patatesi, halka halka dilimlenmiş havucu ve doğradığınız soğan bir tencereye koyun.  Üzerini geçecek kadar su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar haşlayın.  Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyerek kavurun. Üzerine yavaş yavaş sütü ilave ederek karıştırarak beşamel sosu pişirin. Sebzeleri beşamel sosun üzerine ilave ederek haşlama suyunun da yarısı kadarını tencereye alarak blender ile güzelce ezin. Kıvamı koyu olursa kalan haşlama suyundan ilave ederek kıvamı ayarlayın. Tuz ve karabiberi ekleyerek 3-4 dakika kadar kaynatın. Son olarak çorbanın süt kremasını ilave edin ve 1-2 taşım kaynattıktan sonra çorbayı ateşten alın.”

Iftar 27 (3)

Aşçı Mehmet’ten Manisa Kebabı Malzemeleri

Köftesi için:

  • 450 gr dana kıyma
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kişniş
  • Az zeytinyağı

Sosu için:

  • 6 iri rendelenmiş domates
  • 1 rendelenmiş kuru soğan
  • Zeytinyağı
  • Tuz

Servis ederken:

  • Küp doğranmış pide
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Izgara edilmiş domates ve biber

Aşçı Mehmet’ten Manisa Kebabı yapımı,

“Köfte harcını güzelce yoğurun. Ben ekmek içi hiç koymam köfteye ve fotoğraflarda görüldüğü üzere dağılma da olmaz endişe etmeyin. Harcı fındıktan büyük şekilde yuvarlayın ya da istediğiniz şekli verin o size kalmış. Domatesleri ve soğanı rendeleyin baharatları ekleyip ağzını kapatın ve kaynayınca kısık ateşte iyice kıvam alınca altını kapatın. Geniş tavada zeytinyağında dörde bölünen domates ve biberi ızgara edin. Aynı tavada köfteleri pişirin. Sarımsaklı yoğurdu hazırlayın. Pideleri küp küp doğrayın ve hafif zeytinyağı ile karıştırıp fanlı fırında 10 dakika 180 derecede kızartın. Şimdi servise geldi sıra. Sıralama şu şekilde. Tabağa kızarmış pide, domates sosu, sarımsaklı yoğurt, tekrar domates sosu, ızgara domates ve biber, etler ve son olarak sos kaldıysa onu gezdirin üstüne” ifadelerini kullandı.

Iftar 27 (1)

Aşçı Mehmet’ten Cheese Kek Malzemeleri

  • 1 paket 500 gr labne peyniri
  • 1 paket sıvı krema
  • 1 su bardağı ve 4 yemek kaşığı şeker
  • 3 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya

Alt tabanı için;

  • 2 paket burçak bisküvi
  • 75 gr tereyağı
  • 2 – 3 yemek kaşığı süt

Sos için;

  • 1 paket meyveli sos (frambuazlı)

Aşçı Mehmet’ten Cheese Kek yapımını şu şekilde anlattı:

“Öncelikle bisküvileri rondodan geçirin.  Tereyağını eritin. Bisküvilerin üzerine dökün. Kelepçeli kabınızı yağlayın. Hazırladığınız harcı elinizle bastırarak düzleyin.  Kelepçeli kabınızı yağlayın. Kelepçeli kabınızın etrafını alüminyum folyo ile kapatın. Bu kenarlarının yanmasını önlenecek. Dolapta bekletin. Bu sırada peyniri ve kremayı mikserle çırpın.  Şekeri ekleyerek tekrar çırpın. Yumurtaları teker teker ekleyerek çırpmaya devam edin. En son un, vanilya ve nişastayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Hazırladığınız harcı dolaptan çıkardığınız bisküvilerin üzerine dökün. Önceden ısıttığınız fırında ilk 10 dk 200 sonra 150 derecede 1 saat pişirin. Fırına mutlaka ısıya dayanıklı bir kaba su koyun. Bu çatlamasını önleyecektir. Piştikten sonra fırından çıkarmayın. Fırının kapağını aralayın. Soğumasını bekleyin. Meyveli sosu üzerinde yazdığı gibi hazırlayın. Soğuyan kekin üzerine dökün.  Dolapta 1 gece bekletin.”

Muhabir: RESULENUR KANTAR