Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, bu yıl 484. kez düzenleniyor. Festival kapsamında ‘Hoş Geldin Mesir’ korteji düzenlendi. Hakkı İplikçi Parkı önünden başlayan kortej yürüyüşüne, Manisa Valisi Enver Ünlü, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, eşi Nurcan Zeyrek, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Manisa CBÜ Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, Manisa İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, CHP İl Başkanı İlksen Özalper, Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve yüzlerce Manisalı katıldı. 

Manisalılar 'Hoş Geldin Mesir' Dedi (11)

Renkli görüntüler oluştu

Kortej, Manisa Valiliği Bando Takımı ve Şehzadeler Mehterinin seslendirdiği marşlar eşliğinde başlayan kortej, festivale katılım sağlayan konuk ülkelerin halk dansları ekipleri, kültürlerine özgü kıyafetleri ve yöresel müzikleriyle renkli görüntüler oluşturdu. 

'Manisa festivaller kenti olacak'

Kortejde konuşma yapan Şehzadeler Belediye Başkanı Gülşah Durbay,

"Dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek gün olan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı coşkuyla kutlamamızın sevincini yaşıyoruz. Aynı zamanda da Manisa Mesir Macunu Festivalini kutluyoruz. Çok mutluyuz. Mesir Festivalimiz lokomotif olacak. Manisa, festivaller kenti olacak" ifadelerinde bulundu.

Akhisar Süleymaniye'de satılık tarla Akhisar Süleymaniye'de satılık tarla

Manisalılar 'Hoş Geldin Mesir' Dedi (9)

“Mesir Festivali, artık karnavala bürünmüş şekilde”

Başkan Durbay’ın ardından konuşan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek ise,

"Mesiri çok özledik. Ben de mesiri çok özlemişim. İnsanlarımızın yüzündeki mutluluğu görmek beni çok mutlu ediyor. Mesir Festivali, artık karnavala bürünmüş şekilde. Bugün, Türkiye Büyük Millet Meclisi'mizin açılışının da  104. yıldönümü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız. Gün boyu çocuklarımızla beraberdik, şarkılar söyledik, oyunlar oynadık. Yarınlarımıza bu Mesir Festivalimizi hatırlatmak, bana mutluluk veriyor.” Şeklinde konuştu.

Manisalılar 'Hoş Geldin Mesir' Dedi (5)

“19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’na iyi bir şekilde hazırlanıyoruz”

Festivallerin devamları geleceğini ifade Başkan Zeyrek son olarak şu ifadelere yer verdi:

“Önümüzde, 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı var. Ona da çok iyi bir şekilde hazırlanıyoruz.  Manisalıların, her zaman için halkımızın yanında olan, onların ihtiyaçlarını beş yıl boyunca karşılayacak Ferdi Başkanları var. Bunun mutluluğu ve gururu bana yetiyor" 

Manisalılar 'Hoş Geldin Mesir' Dedi (6)

“Köklü bir gelenek”

Manisalıların mesiri özlediğini belirten Manisa Valisi Enver Ünlü, mesir fesstivalinin köklü bir gelenek olduğunu ifade etti. Vali Ünlü, 

"Pazar gününe kadar, bu coşku devam edecek. Bugün aynı zamanda, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 104. yıldönümü, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız, Atatürk'ün onlara armağan ettiği çocuklarımızın bayramını kutluyorum. Hem Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalimiz, hem de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Manisalılar 'Hoş Geldin Mesir' Dedi (3)

Manisalılar 'Hoş Geldin Mesir' Dedi (4)

Manisalılar 'Hoş Geldin Mesir' Dedi (2)

Manisalılar 'Hoş Geldin Mesir' Dedi (1)

Muhabir: RESULENUR KANTAR