Türkiye siyaset tarihinin en absürt seçim sürecini yaşarken muhalefet kanadında kim nasıl oyları bölüyor bir bakalım. 
Cumhurbaşkanı adaylarına baktığımızda ilk sırada ak parti genel başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hemen yanında 2.sırada memleket Partisi genel başkanı Muharrem İnce, 3.sırada Cumhuriyet Halk partisi genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 4.sırada ata ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan var. Buna eminim ki geçtiğimiz seçimlerde bir gün Muharrem İnce ve Kılıçdaroğlu'nun birbirleri ile cumhurbaşkanlığı için yarışacağını söyleselerdi kimse inanmazdı, muhalefete göre böylesi önemli bir seçimde kaybedilirse ülke batar. Ama muhalefet dediğimiz sadece ana muhalefet olan CHP tek değil. asıl muhalefet,muhalefete muhalefet olan memleket Partisi ve müttefikleri... 
"Arabada gaz,pedal" dansı ile onlarca genç çocuğun gönlünde taht kuran ve henüz yönetim kadrosunu kuramamış  aynı zamanda cumhurbaşkanlığı seçimini kazansa bile muhtemelen barajı geçemeyecek memleket Partisi ve genel başkanı aylarca çalışmasına rağmen son olarak katıldığı Oğuzhan Uğur'un sunduğu babala TV YouTube programına öfkesini kontrol edemediğinden dolayı pek çok insan tarafından eleştirilmiş ve ciddi bir oy kaybına neden olmuştu. Bir kaç talihsiz açıklamasının ardından daha da oy kaybına uğrayan İnce bunun farkına vardı, yinede azda olsa bir kitlesi olan memleket Partisi kuşkusuz muhalefetin aleyhine ve iktidarın lehine çalışıyor. Muharrem İnce'in bir açıklamasında da şöyle demişti, "Ben ana muhalefetin lehineyim, iktidarın ise aleyhineyim, en çok oyu iktidar seçmeni tarafından alacağım" demişti, şimdi sayın ince size soruyorum 'Bütün tarikatları yıkacağım' diyen birine muhafazakar kesim nasıl oy atar? Sadece bunu mazeret gösterip oy atmayacak iktidar kanadında onlarca seçmen var. Muharrem İnce'nin cumhurbaşkanlığı seçiminde kaybedeceğine %100 eminim peki bu ısrarla seçime girme derdi nedir? Madem ki yönetimden şikayetçisiniz iktidara karşısınız O halde oyları da bölmekten vazgeçeceksiniz! Öyle ya ilk yapması gerekeni sonda yapmaya çalışıyorsunuz, 6'lı masanın dağılacağım ümidiyle heyecanla beklediniz, ama işler umduğunuz gibi gitmedi ve 6'lı masa sağlam ve kararlı bir şekilde cumhurbaşkanlığı hedefinde ilerliyor. İnce yaptığı son açıklama ile rengini hepten belli etti, "Babacan ve Davutoğlu'nu kov, ben destek vereyim"!
Burda da anlaşıldığı gibi millet ittifakını dağıtma hedefi içerisinde olduğunu, böyle bir hedef içerisinde olmasa bile bu damgayı yediğini hepimiz görebiliyoruz. Sayın ince'nin bu tavrından dolayı muhalefet seçimi kaybederse Memleket Partisi ve Muharrem İnce tarihe karışacaktır.