Aslında bu seçimi Ak parti kazanmadı, Muhalefet kaybetti. Özelikle Ak parti için en zor dönemlerden biri olan bu son dönem diğer dönemlere kıyasla seçimi kaybedecek ve yirmi yıl sonra bir iktidarın kapanışı olarak tarihe geçeceğine emin olan muhalefet seçmenleri her zamanki gibi yine yanıldı...

Ekonomik kriz, Pandemi, ve en büyük acımız 6 Şubat depremi.. iktidarın pek çok yetersizliği ve eksikliklerine rağmen halla seçim kazanabiliyorsa demek ki karşısında muhalefet yok yada muhalefetten birileri iktidara çalışıyor. 

Seçimden sonra görüştüğüm ve özellikle İYİ parti kanadından pek çok üst düzey yöneticiler birinci turda Sinan Oğan'ı desteklediklerini Seçimin ikinci turunda ise mecburen Kendi adaylarına yani Kemal beye oy attıklarını söylediler! Evet yanlış duymadınız muhalefetten birileri iktidarın ekmeğine yağ sürüyor. Kendi adaylarına yani Kemal Kılıçdaroğluna neden karşı olduklarını sorduğumda ise bana verdikleri cevaplar oldukça şaşırtıcıydı. Kendilerinin kimsenin emir eri olmadıklarını ve zorla dayatma olduğunu düşündükleri için kendisini birinci turda desteklemediklerini ve ikinci turda mecburen desteklediklerini dile getirdiler.

Bu son seçimde de anladığımız kadarıyla muhalefet, muhalefet olarak kalmak istiyor artık buna eminiz, 2014 seçimlerinde halk ve hatta özellikle CHP tabanında çokça eleştirilmesine rağmen yine de Ekmeleddin İhsanoğlunu aday gösteren CHP, 2018  yılında pek çok kişi tarafından istenmemesine rağmen  Muharrem İnce'yi ve en son 2023 yılında Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde muhalefet seçmenleri tarafından açık ve net bir şekilde istenmediğini bilmesine rağmen CHP inatla Kemal Kılıçdaroğlunu aday gösterdi. Buda demek oluyor ki ana muhalefetin içinde birileri iktidara çalışıyor. 

Ana muhalefet kendisine çeki düzen vermezse ve içerisindeki çürükleri temizlemezlerse  önümüzdeki belediye seçimlerinde başta İstanbul olmak üzere Büyükşehileri Ankara hatta CHP'nin kalesi olan İzmir'i bile kaybedebilir.