Klasik her seçimde olduğu gibi verilen onlarca vaat, seçim bittikten sonra vaat kalmaya devam etti. 
Yine de en güzel vaatlerden biri olan ve seçim öncesinde valilik merkezleri ile belediye önlerinden eksik olmayan yerli ve milli aracımız TOGG seçimden sonra nerde olduğu bilinmiyor. 
Hemen hemen her gün karayolunda  anayol'u kullanan biri olarak henüz hiç bir TOGG'a denk gelmedim. Anayol'da TOROS, SERÇE, ve hatta ANADOL arabaya bile denk geldim fakat TOGG'a denk gelemedim... Denk gelir mi bilmiyorum ama, halkın %90'nın gelemeyeceği kessin. 

Bütün bu vaatlere inanıp, insanların size olan güveninden dolayı, insanların sizi seçmesi ve seçimden sonra özellikle zamlardan dolayı bu tür bir tabloyu görmesi sizin için belediye seçimlerinde hiç iyi olmayacaktır maalesef.
Enflasyon öylesine yükseldi ki artık TÜİK bile dayanamadı ve gerçek verinin artık çeyreği'nin çeyreği yerine, çeyreğinin yarısını açıklamaya başladı. Yoksulluk sınırının 33.788, TL olduğu Açlık sınırının ise 10 bin 373 TL'ye yükseldiği bu zamanda hâla çıkıp miting yapmanız oldukça ironik olacaktır. Ya acı gerçeği kabullenmek zorundasınız ya da belediye seçimleri sizin için tarih olur. Elbette seçimlerde hâla destekleyen olacaktır, fakat yine de akılları ile dalga geçmemek gerek. Her ne yaparsanız yapın bu zamlara bir dur demeniz gerekiyor. Aksi takdirde muhalif seçmenlerle beraber size oy atmış seçmenler en doğal hakkı olan protestolara başlayabilir. 
Bu %100'lük zamlara rağmen herhangi bir yerden büyük bir şikayet yoksa tek sebebi şudur. "Vergi Artışları ve Zamların Ülkenin Yarısı Tarafından "Oh olsun" Diye Karşılandığını, Diğer Yarısı Tarafından da Görmezden Gelindiğidir".
Seçimden sonra Cumhurbaşkanlığı kabinesinde yer alan ekonomi bakanı Mehmet Şimşek'in ismini duyanlar enflasyonun ve zamların duracağına inanmışlardı, hiç beklenmedik bir şekilde enflasyon yine tavan yaptı. Ekonomi bakanı Şimşek kemer sıkma politikalarına devam ederse halkı çok daha zor günler bekliyor demektir.