"Biraz yatar çıkarım, nede olsa infaz yasası var!"

Evet, yukarıda belirtmiş olduğum yasa yani adıyla İnfaz düzenlemesi saçmalığı 14 Temmuzda meclisten geçti. Bu sayede kapalı cezaevinden, açık cezaevine 3 yıl erken geçilebilecek. Daha sonra da tahliye imkanı getirilecek.

Türkiye'de suç ortalaması her geçen yıl artarken, Kurulduğu günden beri huzur bulamayan, hırsızların, suçluların, katillerin sokaklarda Fink attığı klasik bir Ortadoğu ülkesi olma yolunda hızla ilerliyor. Maalesef Türkiye'de can güvenliği an aza düştü. Özellikle İstanbul gibi bir yerde yaşamak şans eseri diyebiliriz. 

Geçenlerde İstanbul Esenyurt'ta bir tekel bayide yaşanılan katliam gibi olay ülkenin gündemine adeta bomba gibi düştü. Elleri ve bellerinde'ki silahlarla bir tekel bayi işletmesine baskın yapan dört kişi tekel bayide duran üç kişiye kurşun yağdırarak iki kişinin ölmesine ve bir kişinin de ağır yaralanmasına neden oldu. Üzüntü ve Şok içinde izlediğim kayıtlar karşısında adeta kanım dondu. 

İstanbulun göbeğinde böyle bir katliam yaşanıyorsa ve güvenlik yetersizliği varsa başka yerlerde haydutlar cirit atar. Dolayısıyla bu görüntüleri izleyen her insan böyle bir durum yaşanmaması için bireysel olarak silahlanmaya başlayacaktır. Elbette buda ülkeyi Teksas ile kıyaslamaya neden olacaktır. Tabi buda oldukça kötü bir durum demek. Ve bu olaydan bir gün sonra Gaziosmanpaşa da bir ticari taksiye de silahlı saldırı gerçekleşti, gerçekleşen saldırıda olaydan bir haber olan ve  sadece görevi müşteriyi adrese bırakmak olan taksi şoförü maalesef hayatını kaybetti. Saldırıyı yapan zanlının ise hedefinde taksi içindeki yolcular olduğu belirlendi. 

Peki bu kadar suç oranı neden arttı?
Silahlanmak o kadar kolay mı? 
Adam öldürmek, adam kaçırma, kişiyi hüriyetinden yoksun kılmak bu kadar kolay mı? Elbette bu kadar kolay değil, olmamalı. 16 yaşında bir çocuğun izlediği, mafyacılık oynayan diziler olduğu sürece, katillerin af yasalarından yararlandığı bir hukuk anlayışı olduğu sürece, ülkede yerli yabancı mafya, çete ve suç şebekeleri olduğu sürece, silahlanmanın bu kadar kolay olduğu ve yasadışı yollarla silah bulmanın bu kadar basit olduğu sürece her geçen gün suç oranı artacak ve biz bu gidişle değil Avrupa Birliğine girmek, Ortadoğuda bile dışlanmak bile bizim için söz konusu. Maalesef bunlar acı gerçekler. 

Bütün bu olanlara rağmen İstanbul Esenyurt'ta gerçekleşen olayda en büyük temennimiz faillerin en büyük cezayı alması ve bir daha böyle olaylara karışacak cesaretleri'nin elinden alınmasıdır. Barbarlığın, Vandallığın, ve mahlukatlığın, göstergesi olduğu bu saldırıyı gerçekleştiren faillerin ürememesi ve soylarının tükenmesi dileğiyle...