Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Selçuk Özdağ, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Manisa Esnaf Odaları Birliği, Manisa Lokantacılar, Kebapçılar, Tatlıcılar ve Yoğurtçular Esnaf Odası, Manisa Ayakkabıcılar Esnaf Odası, Manisa Seyyar Tuhafiyeciler ve Manifaturacılar Odası, Manisa Madeni Sanatkarlar Odası, Manisa Marangozlar Odası, Manisa Motorlu Araçlar Tamirciler Odası, Manisa Elektronik Teknisyenleri Odası, Manisa Terziler Odası, Manisa Elektrik Teknisyenleri Odası ve Manisa Kahveciler Odası başkan ve yönetimi ziyaret etti.

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gölmarmaralı arıcılara destek Manisa Büyükşehir Belediyesi’nden Gölmarmaralı arıcılara destek

Selçuk Özdağ, ziyaretleri kapsamında esnafı ilgilendiren projelerinden de bahsetti.

Whatsapp Image 2024 02 21 At 13.23.21 (1)

Enflasyonun sebep olduğu tahribat ve baskısı halkın, dolayısı ile esnaf üzerinde yıpratıcı etkileri olduğunun altını çizen Özdağ konuşmasına şöyle devam etti:

"Enflasyon küçük esnafı da kepenk kapatma noktasına kadar getirdi. İşyeri kiraları sebebiyle üzerlerindeki yükün çok ağırlaştığını söyleyen esnaflar, artık işyerlerini kapatmak istiyorlar. Kiraların, vergilerin, her türlü gıda veya ürünlerin fiyatlarının ‘fahiş’ denilebilecek aşamaya geldiği Türkiye’mizde esnafımız nereden tasarruf edeceğini bilmiyor.

"Manisa’nın durumunu düşündükçe uykularım kaçıyor"

Bir çok işverenin işyerini kapatarak, bir başkasının yanında işçi olarak çalışıyor. Çok sayıda küçük esnafın işyerini kapatmayı düşündüğünü biliyoruz. İşyerini kapatan esnaflarımızda var. Esnaflarımız öyle bir noktaya geldi ki, yanında çalıştırdığı birkaç kişiye ekmek parası kazandıran işverenler olmaktan çıkıp, kendi hayatlarını kurtarmayı düşünüyorlar. Bu nedenle patron olmaktan vazgeçip, bir başkasının yanında maaşlı eleman olmaya bile razı geliyorlar. Düşünsenize daha dün iş yeri sahibi iken, işveren iken, patron iken, emekçisine maaşını kendisi verirken bugün eleman durumuna getirilen bir işverenin psikolojik, sosyal ve ekonomik çöküşünü. Türk halkını, Türk esnafını bu duruma getirenler utanmıyor, sorumluluk almıyor, Türkiye’nin ekonomisini batırdıklarını da kabul etmiyorlar. Ben ülkesine, yaşadığı yere karşı sorumluluk ve vefa taşıyan bir insanım. Başımı yastığa koyduğumda, gönül rahatlığı ile uyuyabileceğim bir hayat yaşamak istiyorum. Ama Manisa’nın durumunu düşündükçe uykularım kaçıyor."

Özdağ, esnafı kalkındırmaya kararlı

Esnafı kalkındıracak çözümler üzerinde duran Özdağ sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Projelerimizi hazırlarken her kesimi düşündük. Esnafımızın ekonomik çöküntü içinde olduğunu bildiğimizden Projelerimiz arasına esnafımızı kalkındıracak çözümlerimizi de koyduk. Özellikle gıda sektöründeki esnaf kardeşlerimiz, toplum sağlığı açısından hassas bir iş yapmaktadırlar.  Onlara lazım olan soğutucularda, elektrik faturalarının artmasına neden oluyor.  Bu sefer maliyetler çok yükseliyor. Bu ve benzer özel etkenlerin hepsini düşündük. Manisa Esnafının yeniden ayağa dirilmesi için gereken etken; bu şehre alışveriş yapmak için gelebilecek ve esnafımıza can suyu olacak projelerdir. Bunların başında şehre yerli ve yabancı turistin gelmesinin sağlanmasıdır. Bunu başaracağız. Projelerimiz hazır. Hem de boş projeler değil. Verileri ile, bütçeleri ile hazırlanmış çok sağlam projeler. Kısmet olurda seçilirsek, 1 Nisan sabahından itibaren hiç zaman kaybetmeden kolları sıvayacağız. Manisa’ya yapacağımız hizmetlerle vatandaşlarımızın, esnafın yaşam standartlarını yükselteceğiz.” ifadelerine yer verdi.
 

Kaynak: RESULENUR KANTAR