Çanakkale’nin Biga ilçesinde saat 16.09’da 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) depremin 7 kilometre derinlikte gerçekleştiğini açıklarken, sarsıntı çevre illerden de hissedildi. Depremin ardından şu ana kadar olumsuz bir durum bildirilmedi.
 Çanakkale’nin Biga ilçesinde 4,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), saat 16.09’da kaydedilen sarsıntının 7 kilometre derinlikte yaşandığını bildirdi.
Deprem Çanakkale’nin yanı sıra çevre illerden de hissedildi.

İnternet haber siteleri ilan almasıyla birlikte daha da güçlendi İnternet haber siteleri ilan almasıyla birlikte daha da güçlendi


BAKAN YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremin ardından yaptığı açıklamada saha çalışmalarının başladığını söyledi. Bakan Yerlikaya, “An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz.” dedi.

AFAD tarafından yapılan açıklamada da saha tarama çalışmasının devam ettiği belirtilerek, “Olumsuz bir durum bulunmamaktadır.” denildi.

“YERİN ALTINDAN ŞİDDETLİ ŞEKİLDE VURDU”

Depremin ardından NTV yayınına katılan İHA Çanakkale muhabiri Mustafa Suiçmez, “Depremin yerin altından şiddetli şekilde vurduğunu söyleyebiliriz. Biga’da vatandaşlar sarsıntının şiddetiyle panik yaşadı. Herhangi bir olumsuzluk söz konusu değil.” dedi.

Kaynak: NTV