Geçen yıldan beri ilan ve reklam alan haber sitelerinin kazandığı tutar 1 milyar 130 milyon TL’ye ulaştı. Bu tutarla birlikte haber sitelerinin motivasyonu arttı.

Basın İlan Kurumunun öncülük ettiği basın sektöründeki dönüşüm çalışmaları sonuç vermeye başladı. İnternet haber siteleri resmi ilan yayımlamaya başlamasının ardından internet medyasından kazanılan gelirler ve bu sektörde istihdam olanakları da artmış oldu.

Avukat Özlem Karan İksir 1 Mayıs İşçi Bayramıyla ilgili bir açıklama yaptı Avukat Özlem Karan İksir 1 Mayıs İşçi Bayramıyla ilgili bir açıklama yaptı

Gazetecilik mesleği güçleniyor

7418 sayılı Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun uyarınca süreli yayın kapsamına alınan internet haber siteleri, 1 Nisan 2023 tarihinden itibaren resmi ilanların yayımlanacağı bir diğer mecra haline geldi. Gazetelerle birlikte internet medyasının da devlet eliyle desteklenmesi gazetecilik mesleğinin güçlenmesi yönünde önemli bir adım oldu.

Resmi ilan sayılarında artış var

1 Nisan 2023 – 31 Mart 2024 tarihleri arasında internet haber sitelerinde icra, ihale, tebligat ve personel alımı kategorilerinde toplam 92 bin 560 adet resmi ilan yayımlatıldı. Aynı tarihlerdeki resmi reklam adedi ise 6 bin 728 oldu.

İstihdam artıyor, ilanlar daha fazla okuyucuya ulaşıyor

Basın İlan Kurumu mevzuatında yapılmış olan farklılıklar internet medyasında çalışan fikir işçilerinin özlük haklarını güvence altına alırken aynı zamanda da resmi ilanların daha geniş kitlelere ulaşmasını sağladı.

İnternet haber siteleri kadroları

Resmi ilan yayımlayan internet haber sitelerinin kadrolarında 424 sorumlu müdür (yazı işleri müdürü), 127 haber müdürü (istihbarat şefi), bin 388 internet editörü, bin 503 muhabir ve 370 yazar bulunuyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ