Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, düzenlediği basın toplantısında, belediyeye ait borçlar hakkında konuştu. Balaban, belediyenin bir milyar yüz üç milyon lira  borcu olduğunun altını çizerek on üç ilçe belediyesin toplam borcunun Yunusemre Belediyesi'nin borcu kadar etmediğini dile getirdi.

“Bize çok kötü bir ekonomik miras bıraktılar”

Halkın desteğiyle belediye başkanı seçildiğini ifade eden Balaban, halkın güvenine layık olmak içim çalışacaklarını belirtti.  Halka birlikte omuz omuza çalışacaklarını vurgulayan Başkan Balaban

“Bizden önce görev yapan belediye başkanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ederiz. Ama şunun da altını çizemeden geçemeyeceğim. Bize çok kötü bir ekonomik miras bıraktılar. Kötü bir ekonomik yapı bıraktılar. Bizler bu anlamda halktan aldığımız güçle bu sorunu çözmek için elimizden geleni yapıyoruz ve kısa sürede bu sorunları da halkımızdan aldığımız destekle fazlasıyla aşacağız.”   dedi.

Başkan Balaban “Bize Çok Kötü Bir Ekonomik Miras Bıraktılar” (3)

“Borcu belgeleriyle tescilledik”

İl genelindeki belediyelerini borçlarını da değinen Balaban, 

“Manisa'da bir tam on dört tane ilçe belediye başkanlığı kaza, Büyükşehir Belediyesi’ni bir kenara bırakıyorum, on üç belediyemizin toplam borcu bir Yunusemre Belediyesi'nin borcu etmiyor. Bugüne kadar bunun sarkmasının nedeni Yunusemre Belediyesi'ne bağlı şirketler vardı. Onların da yönetimi yeni bize devroldu. Çünkü bir prosedür var; kaymakamlığa başvuruluyor, kaymakamlık bir hafta sonraya gün veriyor, olağan genel kurulu, olağanüstü genel kurulunuzu yapabilirsiniz diye. Biz de bunlara el attık ve bu şirketleri de devraldık. Net bir bilanço olarak da bir milyar yüz üç milyon lira bir borcumuz olduğunu belgeleriyle, tescilledik ve bunu da belediye binamıza Millet çarşısına ve köprüye astık. Tabii köprüye astığımızı hemen ondan sonra ortadan kaldırmışlar. Ve bu çok ciddi bir borç. Türkiye'de en borçlu ilçe belediyelerinden biriyiz. “

Şadiye Uysal'ın istifasının ardından CHP İl Başkanlığı'ndan açıklama geldi Şadiye Uysal'ın istifasının ardından CHP İl Başkanlığı'ndan açıklama geldi

“Hiçbir zaman mazeret üretmeyeceğiz”

Hiçbir zaman mazeret üretmeyeceklerini, iş üreteceklerini vurgulayan Balaban şu şekilde konuştu: 

“Plan projelerimizle tasarruf tedbirlerimizle bu borcun da üstesinden gelip halkımızın ve iyiliksever insanların desteğiyle bu sorunu da aşacağız. Gerçekten bir milyar yüz üç milyon borç çok ciddi bir borçtur. Ama yapılan israf da ortada. Bunu daha önce de kamuoyuyla paylaştık. Hiç ihtiyaç olmadığı halde saltanat makamı gibi kiralanan araç bu araçların kırk sekiz tanesini iade ettik. Yanlış satışlarla belediyenin zarara uğratılması, bunu da belgeleriyle açıldık. Şatafat ve lüks içinde yaşam. Bunları da tek tek belgeledik. Bizler mütevazı bir şekilde yaşamaya devam edeceğiz. Gururla söylüyorum. Hiçbir belediye başkan yardımcımız, makam aracı kullanmıyor. Kendilerinin araçlarıyla işe gidip geliyorlar. Burada bir ihtiyaç olduğunda aracı alıp gidiyorlar. Halkla buluşuyorlar. Yetkililerle buluşuyorlar”

“Adalet, ahlak ve liyakat ilkeleriyle yöneteceğiz “

Halkın içinde mütevazı olarak gösterişten uzak, halkın içine olan bir belediye başkanı olacağını ifade eden Balaban, “

“Bizler, gösterişten uzak, halkın içinde bir belediye başkanı belediye başkan yardımcıları olarak yaşamımızı sürdüreceğiz ve kamunun bir lirasını kendi paramız olarak değerlendireceğiz ve her zaman söylüyorum israf düzenine, saltanat düzenine, şatafat düzenine halktan kopuş güç zehirlenmesine uğramış bu düzene halkçı belediyeciliğimizle, toplumcu belediyeciliğimizle birlikte son vereceğiz. Yunus Emre Belediyesi'nde bazı yararlı işler olsa da halkın yararına olmayan çok iş yapılmış ve bunları da kamuoyuna belgeleriyle açıklıyoruz. Korkmadan açıklamamalarımız devam edecek. Yani belediyeyi hep söylüyorum devlet malı deniz yemeyen nokta nokta anlayışıyla yönetmişler. Bir daha söylüyorum biz bu israf düzenine saltanat düzenine haksız hukuksuzlukla örtüşen bu düzene hep birlikte son vereceğiz Halk meclislerimizle, belediye başkanlarımızla, belediye başkan yardımcılarımızla, muhtarlarımızla, müdürlerimizle kısacası halkımızla bu belediyeyi şeffaf, demokratik hukuk kurallarına saygılı hukuk, bunu esas alan ve üç temel ilkemizle adalet, ahlak ve liyakat ilkeleriyle yöneteceğiz. Kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Büyükşehirle de genel merkezimizle de uyum içinde hep birlikte bu süre omuz omuza atlatacağız ve bu yerel yönetimdeki başarılarımız bizi genelde iktidara taşıyacak” şeklinde konuştu. 


Başkan Balaban, son olarak

“Hiç kimseyi  burada bugüne kadar hiçbir isim teşhir etmedik. Dikkatinizi çekiyorduk. Hiçbir şekilde kimseyi de şöyledir, böyledir diye yargılamadık. Hukuka sevk edeceğiz. Hukuk ne karar veriyorsa bizim için geçerlidir” ifadelerini kullandı.

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK