Yunusemre Belediye Başkanı Semih Balaban, düzenlediği basın toplantısında, makam odasındaki eşyalar soruldu. Balaban, mütevazı yaşamından ödün vermeyeceğini ifade etti.

“Mütevazı tavırlarımız sürecek”

Başkan Balaban,  

“Mütevazı yaşamımızdan hiçbir zaman ödün vermeyeceğiz. Belediye başkanı bir ay önce değildim. Nasıl Semih Hoca'ysam bir aydır belediye başkanıyım. Aynı Semih Hoca'yım. Her zaman bu kapıdan girip çık Herkesle de merhabalaşıyorum. Herkesi, kimseyi ayırt etmeden kucaklıyorum. Aynı şekilde mütevazı tavırlarımız sürecek. Bizim için önemli bir felsefe var. Makam ne kadar büyürse, biz o kadar halkın huzurunda, halkın önünde küçülmeye devam ediyoruz.” İfadelerinde bulundu.

“Kendisi devir teslim töreninde söyledi”

Başkan Balaban’a, makam odasında, önceki dönem Belediye Başkanı Mehmet Çerçi’ye ait eşyalar olduğun hatırlatılarak, hafta içerisinde de eşyaları alacağı soruldu. Balaban’ın cevabı ise şu şekilde oldu:

Yunusemre'de Hıdırellez coşkusu yaşandı Yunusemre'de Hıdırellez coşkusu yaşandı

“Mehmet Bey kendisi söyledi. Basın açıklamasında da birlikte yaparken sadece ‘eşim tabloları var’ dedi. Ben de onları almanız en doğal hakkınızdır dedim. Eşyaları onun olduğuna dair bir belge, bir kanıt, hiçbir şey yok. Yani vermeme mesele kendisi devir teslim töreninde söyledi. Eşimin dedi Melek Hanım'ın yaptıkları var dedi. Biz de en doğal hakkınızdır. Tabii ki alabilirsiniz dedik. Böyle bir şeyde karşıda çıkmadık kendisine. Kendisine de Saygı anlamında en ufak olumsuz bir şey göremedik.” dedi.
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK