Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, Prof. Dr. Selçuk Şirin’in belediye başkanlarına çocuk ve gençlere yönelik 4 somut proje önerdiği açık mektubuna karşılık projelerini açıkladı.

New York Üniversitesi Kültür ve İnsan Gelişimi Fakültesi Uygulamalı Psikoloji bölümünde öğretim üyesi olan Prof. Dr.Selçuk Şirin, belediye başkanlarına, beş yılda yapacakları projelerde önceliği çocuklara ve gençlere vermelerini önerdi. Başkan Zeyrek ise Şirin’in bu önerisine tepkisiz kalmadı.

Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak gençlerin yanında olduklarına vurgulayan Başkan Zeyrek,

“Sayın Selcuk Şirin öncelikle bizlere ilettiğiniz açık mektup ve önerileriniz için teşekkürlerimi sunuyorum.  Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olarak evlatlarımız için sizlerle aynı paydada buluşmaktan ve projelerimizi paylaşmaktan büyük mutluluk duyuyorum.”  İfadelerine yer verdi.


Projelerini açıkladı

Zeyrek, çocuklar ve gençler için yapacakları projelerden sadece birkaçı diyerek projelerini açıkladı. Başkan Zeyrek’in bu kapsamda hayata geçireceği projeler; hoş geldin bebek paketi, doğum öncesi hamile gıda paketi, 0-2 yaş bebek sahibi ailelere aylık bebek bezi ve mama desteği, çocuklar için teknoloji atölyeleri, çocuklar için seyyar oyun alanları  ücretsiz belediye kreşleri  gençlerimizin ücret ödemeden faydalanabilecekleri çamaşır yıkama, internet, çalışma alanı ve eğitim desteği veren merkezler, dijital dershaneler, Manisa evleri olarak açıkladı.

Turgutlu'da icradan satılık dükkan Turgutlu'da icradan satılık dükkan

Manisa’ya davet etti 

Projelerinin sadece birkaçını açıkladığını belirten Başkan Zeyrek, son olarak şu ifadelerde bulundu:

“Hizmetlerimizin açılışlarında da sizleri Manisa’da ağırlamaktan memnuniyet duyarız.” İfadelerinde bulundu.
 

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK