Artık ülkemizde gülmek bile parayla. Bunu nereden mi anlıyoruz? Çünkü akşam evinize gidip kahkahadan kırılmak istediğiniz bir dizi izlemek isterseniz artık neredeyse yok. Gülmek için dijitale mecbur bırakılıyoruz. Türkiye gibi gülmeye en çok ihtiyacı olan bir ülkenin televizyon politikasının bu hale dönüşmesi acı bir durum. Youtube'da eski komedi dizilerinin izlenme sayısından bile ülkemizin bu dizilere olan ihtiyacını görüyoruz.

            Akşam televizyonunuzu açıp dizi izlediğinizde görüyorsunuz ki, yapımcılardan en az 2 saatlik bir dizi istenmiş. Yapımcılar da 2 saatlik komedi dizisinin çekilmesini de pek mümkün olmayacağını bildikleri için hem kolay yolu seçerek hem de bizim halkımızın zaafı olduğunu düşünerek ya yasak aşk ya da mafya dizileri sunuyorlar. Akşamları yasak aşk ve mafya dizilerini izleyen güzide halkımızda, bu dizileri yaşadıklarıyla harmanlayarak sabahları kendisini Müge Anlı'da buluyorlar. Tehlikenin farkında mısınız?

                 2000'li yıllarda bir kanalda "En Son Babalar Duyar" oynarken, diğer kanalda "Çocuklar Duymasın"  oynuyordu. Televizyon sizlere gülmek için alternatif sunuyordu. "Taş fırın erkeği Haluk" ve "Light Selami" uzun süre dillerden düşmediği gibi, o dönemler de "Havuç" deyince aklımıza sadece sebze ismi gelmiyordu. 

                  Kavak Yelleri'nin reyting rekorları kırdığı dönemde toplumun ahlakını kötü etkileyeceği telkinleri yapılıyordu. 15 sene önce hâl böyleyken, dizi sektörünün hangi ara bu hâle geldiğini sorgulamadan edemiyorum. Ve her şey çok normalmiş gibi...

                   İşin enteresan yönü de şu ki, ülkemiz resmen dizi ihracatçısı haline geldi. Özellikle iki kıyafet değişikliği ve senaryoya biraz da zira ve bilakis gibi kelimeler eklenerek ortaya çıkarılan dönem dizileri Ortadoğu ve Balkan ülkeleri bu dizilerin sevdalısı oldu iyi mi! Biz dünyaya uyalım derken resmen dünya bize uydu.

                     Her çıkan yeni aşk dizisinin, aşkı basitleştirdiği gibi üstüne üstlük yasak aşk üzerine yeni kombinasyonlar oluşturarak ilgi çekilmeye çalışılması, ne kadar çok yozlaştığımızın önemli bir göstergesi ve bu diziler halkımız izledikçe yeni yasak aşk kombinasyonlarıyla artmaya devam edecek. Aynı durum içinde bolca şiddet içeren mafya dizileri için de geçerli. Halkımız bilinçlenip bu durumun farkına varmadıkça bu düzen değişmeyecektir.

  Saygılarımla...