MASKİ 2024 Yılı 1. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı  Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek başkanlığında Kültür Merkezi  Lale Salonu’nda gerçekleştirildi.

Manisa Büyükşehir Meclisinde Ucuz Su Hayata Geçti (1)

Toplantı, açılış ve yoklama ile başladı. Ardından  ilk 2 ton su 1 TL ve kartlı su sayaçlarının değiştirilmesini içeren  madde oylamaya sunuldu.

Okçuluk’ta Manisa Türkiye Şampiyonu oldu Okçuluk’ta Manisa Türkiye Şampiyonu oldu

Manisa Büyükşehir Meclisinde Ucuz Su Hayata Geçti (2)

İlgili madde oy birliği ile kabul edilerek meclisten geçti.

Konu kapsamında açıklamalarda bulunan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, seçim vaadi olan ve meclisten oy birliğiyle geçen maddeyle ilgili verdikleri sözü tuttuklarını söyledi.

Manisa Büyükşehir Meclisinde Ucuz Su Hayata Geçti (4)

"Suyumuzu yüzde 30 indirimli olarak halkımıza ulaştıracağız"


Zeyrek konuşmasında  şu ifadelere yer verdi;

"Değerli Meclis Üyesi Arkadaşlarım, Kıymetli Belediye Başkanlarım, Sevgili Manisalılar ve Basınımızın Değerli Temsilcileri, Hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum. 
MASKİ Genel Kurulumuzun Olağanüstü Toplantısı dolayısıyla bugün bir aradayız. Hepinizin bildiği gibi ülkemizde her geçen gün alım gücü düşüyor. Emeklilerimiz açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veriyor. Gençlerimiz iş bulma çabasında, çoğu yurt dışına gitmek istiyor. 

Ülkemizde durum bu haldeyken, şehrimizde hemşerilerimizin Türkiye’nin en pahalı suyunu kullandığını defalarca ifade ettik.  Seçim süreci boyunca sevgili hemşerilerimin de bana en çok ilettiği konu, suyun pahalılığıydı. 
31 Mart Yerel Seçimlerinde de Manisalıların bizi bu göreve seçmesiyle ilk 2 ton suyun 1 TL, sonraki kademelerde de yüzde 30 indirim uygulayacağımızın ve kartlı sayaç zorunluluğunu ortadan kaldıracağımızın sözünü vermiştik. 

Sağ olsun hemşerilerimiz büyük bir destekle bizleri bu göreve seçti. Hepsine bir kere daha teşekkür ediyorum. 
Bugün, halkımızın aile ekonomisine önemi bir katkı sağlayacak olan ilk 2 ton su 1 TL sözümüzü yerine getirecek olmanın mutluluğunu yaşıyorum. 

Aynı zamanda bir dayatma haline gelen, vatandaşlarımız için çileye dönüşen zorunlu kartlı sayaç uygulamasına da siz değerli meclis üyelerimizin oylarıyla son vereceğiz. 
Yaptığımız çalışmalarla ilimiz genelinde mesken ve türevlerinde insani kullanım hakkı olan suyun, ilk 2 tonunu 1 TL’den vereceğiz. Sonraki kademelerde ise yine söz verdiğim gibi suyumuzu yüzde 30 indirimli olarak halkımıza ulaştıracağız. 
Kurulumuzda alınacak kararla yeni fiyat tarifemizi 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren Manisa il genelinde uygulamaya başlayacağız. "

Manisa Büyükşehir Meclisinde Ucuz Su Hayata Geçti (5)

Manisa Büyükşehir Meclisinde Ucuz Su Hayata Geçti (8)

Manisa Büyükşehir Meclisinde Ucuz Su Hayata Geçti (10)

Manisa Büyükşehir Meclisinde Ucuz Su Hayata Geçti (9)

Manisa Büyükşehir Meclisinde Ucuz Su Hayata Geçti (12)

Manisa Büyükşehir Meclisinde Ucuz Su Hayata Geçti (11)

Muhabir: DERYA ÖZTÜRK