Manisa, tarihi bakımdan oldukça önemli bir şehirdir. Osmanlı zamanında veliaht olan Şehzadeler'in yetiştirildiği Manisa tarihi derinliği oldukça yüksek olan bir yerdir. Manisa'nın tarihi yalnızca Şehzadeler ile bitmez.

Manisa Şehzadeler şehri olarak bilinmesinin yanı sıra 5 asırlık önemli bir geleneğe sahiptir. Bu yıl 484'üncüsü düzenlenen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Manisa'nın 5 asırlık geçmişi ile günümüzü buluşturuyor.  Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin, 5 asır önceki Mesir'in ilk atıldığı zamanlara götürecek olan günleri sizler için yapay zekaya çizdirdik. 

Bu yılda 5 asır önce olduğu gibi coşkuyla kutlanan  Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'ni yapay zeka  festivalin ilk günlerindeki atmosfer, sokakları dolduran insanların coşkusu, dönemin geleneksel kıyafetleri ve etkinlikleriyle Manisa'nı n 5 asır önceki  halini  yeniden canladırdı. 

Manisa Uluslararası Mesir Macunu Festivali'nin kökleri, 5 asır öncesine, Osmanlı İmparatorluğu'nun ünlü hekimi Merkez Efendi'ye dayanıyor. Merkez Efendi'nin Mesir Macunu, çeşitli hastalıklara şifa olarak dağıtılmış ve böylece 484 yıl boyunca süren Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festival'nin temelleri atılmıştır. 

Saruhanlı’da Hıdrellez coşkusu Saruhanlı’da Hıdrellez coşkusu

Sizleri Manisa'da 5 asırdır süren Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali'nin temellerinin ilk atıldığı döneme götürmek istedik. İşte yapay zeka destekli 484 yıl önceki Manisa;

Manisa Tarihine Yolculuk 5 Asır Öncesinde Uluslararası Mesir Macunu Festivali! (7)

Manisa Tarihine Yolculuk 5 Asır Öncesinde Uluslararası Mesir Macunu Festivali! (6)

Manisa Tarihine Yolculuk 5 Asır Öncesinde Uluslararası Mesir Macunu Festivali! (5)

Manisa Tarihine Yolculuk 5 Asır Öncesinde Uluslararası Mesir Macunu Festivali! (4)

Manisa Tarihine Yolculuk 5 Asır Öncesinde Uluslararası Mesir Macunu Festivali! (3)

Muhabir: RESULENUR KANTAR